fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Стиль життя
  • "Передчасно турбуєтесь", – Марцінків прокоментував звернення франківців, які просять відкрити проект моста на Пасічну

"Передчасно турбуєтесь", – Марцінків прокоментував звернення франківців, які просять відкрити проект моста на Пасічну

Стиль життя 08:24, 12.11, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, коли громадськість побачить весь проект транспортної розв’язки, спроектованої у рамках будівництва моста у мікрорайоні "Пасічна".

У щотижневому ефірі у Фейсбуці Руслан Марцінків розповів, як ведеться будівництво, та прокоментував відкритий лист іванофранківців, які звернулися до нього з пропозиціями.

"Я щотижнево роблю нараду на мості, будівництво йде, не припинилося. Декому би хотілося, щоби міст припинився будуватися. Щодо розв’язки і того питання, що зверталися у відкритому листі, хочу сказати: передчасно турбуєтеся. Тому що в січні буде представлений весь проект розв’язки", – запевнив Марцінків.

Щоб заспокоїти громадськість, Марцінків розповів, що розв’язка передбачає проїзд по вулицях Промисловій та Княгинин, а також зазначив, що на вулиці Надрічній спорудять дощовий колектор.

"Ми витискаємо максимум, щоб дати проїзд по вулиці Промисловій і використати проїзд по вулиці Княгинин і колишню бетонку. Вперше за роки незалежності робиться дощовий колектор, щоби дощівка не збиралася на вулиці Надрічній, на бетонці. Це також є хороший результат", – сказав міський голова.

Втім, чому і як взагалі сталося так, що будівництво моста почалося без повноцінного проекту розв'язки, Марцінків не пояснив. 

Нагадаємо, минулого тижня франківці закликали Руслана Марцінківа "зняти завісу таємничості" з будівництва Галицького моста, проект якого є одним із найдорожчих в історії міста часів Незалежності. Аналіз ескізного проекту, який доступний громадськості, змушує сумніватися, що новий міст вирішить проблеми в транспортному сполученні з мікрорайоном "Пасічна".

Нагадаємо, у жовтні 2017 року  ТОВ "Мостобудівельний загін № 112"  виграло тендер на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків – Надрічна за 120,00 млн грн.

Пізніше виконуючий обов'язки директора ТОВ "Мостобудівельний загін №112" Сергій Порожнюк пояснив, що компанія запропонувала таку ціну, щоб закріпитися у регіоні.

Як писав КУРС, будівельні роботи будуть проводитися у три етапи. Перша черга – будівництво транспортної розв’язки на вулиці Надрічній, друга черга – будівництво вулиці Хіміків, третя – будівництво самого моста.

Камінь під будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську до мікрорайону "Пасічна" урочисто заклали 6 травня 2016 року. Іванофранківці обрали назву моста інтернет-голосуванням – зі 150 варіантів понад 50% голосів отримала назва "Галицький".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: