fbpx

Перекладач прем'єр-міністра Гройсмана виявився російським шпигуном. ВІДЕО

Політика 10:01, 21.12, 2017

Вчора контррозвідка Служби безпеки України викрила чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії. Чиновника завербували російські спецслужби під час довготривалого відрядження за кордоном.

За даними українських ЗМІ, затриманий урядовець – це Станіслав Єжов, який працював на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Як пишуть "Українські новини", раніше Єжов працював у посольстві України в США та в Адміністрації Президента.

У протоколі він відповідав, зокрема, за переклад зустрічей з іноземними делегаціями і часто сам здійснював переклад. Із Гройсманом, за даними видання, він почав працювати ще у Верховній Раді й разом з ним перейшов працювати в Кабмін.

Сам Володимир Гройсман відреагував на затримання Єжова. На своїй сторінці у Facebook він повідомив про його затримання та подякував СБУ за пильність.

При цьому, згідно з інформацією, вказаною в електронній декларації Єжова, його дружина є громадянкою Російської Федерації, повідомляє "24 канал".

За даними слідства, чиновника завербували під час тривалої закордонного відрядження. Начальник департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров, коментуючи затримання, повідомив, що Єжов нібито "передавав інформацію, викрадав документи, підслуховував новини, шукав інформацію серед колег і справно передавав її російським спецслужбам, своїм кураторам, на яких він працював".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: