fbpx

Переможці конкурсу творів від БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" отримали нагороди

Суспільство 09:43, 19.10, 2017

Уже четвертий рік поспіль у Івано-Франківську проходить конкурс літературних творів, заснований благодійним фондом Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". Школярі 5-11 класів пишуть прозу або ж поезію на патріотичну тематику.

Цього року це боротьба Української Повстанської Армії. Конкурс проходив у два етапи: шкільний та міський. Учасники другого туру отримали подарунок – поїздку в Кам’янець-Подільський. А сьогодні журі оголосило переможців.

"Підтримка молодого покоління – один із пріоритетних напрямків роботи благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". Ми переконані: такі конкурси допомагають краще пізнати історію рідного краю. Тим паче, що переможці тут не тільки учні, але й учителі. Адже половина успіху учня – це робота педагога", – каже помічник-консультант народного депутата України Олександра Шевченка Андрій Сторожук.

 У фінал конкурсу потрапили 36 прозових та поетичних робіт. Тож нагороди отримали не тільки школярі, але й 36 їхніх педагогів.

"Моя бабуся була зв’язковою УПА. На жаль, її вже немає серед живих. Але вона мені багато розповідала про те, як навіть тендітні дівчатка боролись за рідний край", – каже шестикласниця Катерина Тетеріна.

"Я не допомагала і не підказувала своїй учениці-переможниці. Просто ця тема дуже особиста для Каті. Це те, з чим живе її сім’я. І тому, мабуть, цей твір так високо оцінили", – каже вчитель української мови ЗОШ №2 Світлана Череп.

Крім грошових подарунків, грамот та книг, для переможців конкурсу організували тематичний концерт, присвячений діяльності УПА. А супроводжував дійство струнний оркестр.

"Наші діти з кожним роком ростуть, розвиваються. А конкурс спонукав їх вивчити ту сторінку історії, яка творилась зовсім недавно. І з-під дитячого пера вийшли оригінальні щирі твори", – каже голова журі Валентина Габорак.

Конкурс, кажуть у благодійному фонді Олександра Шевченка, продовжуватиметься. Уже наступного року школярі працюватимуть над новою, не менш цікавою та актуальною темою.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: