fbpx

Переселенець з Луганська орендував на Прикарпатті 12 га землі для вирощування ягід, які продаватиме в ЄС. ФОТО

Суспільство 12:20, 13.04, 2018

Луганчанин Сергій Соколов взявся за розвиток сільського господарства у селі Рошнів Тисменицького району. Підприємець займається вирощування плодово-ягідних культур.

Сергій Соколов народився у Луганську та вже кілька років проживає у Рошневі Тисменицького району. Займається сільським господарством.

11 квітня підприємця-аграрія відвідали перший заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Володимир Заник та начальник управління агропромислового розвитку РДА Петро Собко, інформує прес-служба Тисменицької РДА.

Чиновники оглянули саджанці, поцікавилися видами ягідних культур, характеристиками сортів, технологіми та обговорили плани на перспективу. 

"Сільське господарство – це наука, ремесло та мистецтво", – каже Сергій Соколов. 

Підприємець-науковець вирощує плодово-ягідні культури: ожину, жимолость їстівну, чорницю, або лохину. Їх у нього близько десяти різних сортів кожної. До прикладу, "Дюк", "Блюкроп", "Патріот", "Река", "Нельсон", "Елліот", "Чандлер", "Спартак" – усе це чорниця.

Найбільше, аж 25 різновидів, є колекційної малини. 

Кожен із цих сортів має свої особливості: період дозрівання, морозостійкість, розмір та смак ягід. 

Підприємство "Науково-виробнича компанія "Екопарк", яке очолює Сергій Соколов, першим на Прикарпатті скористалося залученням коштів для ведення агробізнесу – інструментом аграрних розписок, запровадженим в області на початку року.

Сергій переконаний, що вирощування лохини високорослої дозволяє одноосібникам і дрібним фермерам отримувати хороший заробіток з одного гектара щороку, що забезпечується експортним потенціалом цієї культури та стабільно високою ціною на ринках Європи.

Ініціативу Сергія Соколова розвивати сільське господарство у Рошневі підтримала сільська влада та цієї весни дала йому в оренду 12 гектарів землі для вирощування саджанців. Там вже провели підготовку ґрунту під культури. Заплановано, що площу в 5 га відведуть для малини.

"Влада Тисмениччини завжди підтримувала ініціативних і наполегливих, хто ефективно працює, розвиваючи не тільки власну страву, але й економіку краю, наповнюючи бюджет, створюючи робочі місця та дбаючи про соціальний захист краян", – зазначив Володимир Заник. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: