fbpx

Переселенці повинні проходити медичний огляд

Суспільство 17:30, 18.06, 2014

Обов'язковою умовою при реєстрації внутрішньо переселених осіб на Прикарпаття є проходження флюорографії та огляд терапевта. По місту Івано-Франківську видано наказ безкоштовно надавати необхідні медичні послуги переселенцям.

Як повідомляв КУРС раніше, на сьогоднішній день в області зареєстровано 430 внутрішньо переселених осіб, з них 159 – діти, а загалом їх близько тисячі. 

Леся Аронець, співголова Івано-Франківської обласної Координаційної ради з питань надання допомоги людям у період надзвичайних ситуацій, зазначає, що при масових поселеннях переселенців безпека здоров'я пріоритетна:

"Ми ввели новий договір, бо удосконаленню немає меж. У нього включено нові пункти. Це пов'язано з тим, що в нас здебільшого приїжджають зі східних областей, і щоб там, де є велике скупчення людей, не було перенесення туберкульозу, внесли обов'язкове проходження флюорографії і медичний огляд терапевтом. Це в першу чергу стосується масового поселення людей у готелі "Бандерштадт" і соціальному гуртожитку у Тлумачі. У Івано-Франківську разом із департаментом охорони здоров'я ОДА видано наказ щодо поліклінік, які безоплатно надають ці послуги згідно з цим договором".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: