fbpx

Переваги рулонних жалюзі

Суспільство 15:30, 22.01, 2019

Рулонні жалюзі з’явились в українських крамницях інтер’єрного оснащення доволі давно, але ще й сьогодні не всі розуміють важливі переваги цього способу зашторювання вікон.

В цій статті поговоримо про те, чому жалюзі рулонні можуть стати найкращим вибором для будь-якої оселі чи затишного офісу.

Пристрій рулонних жалюзі та принцип їх роботи – одна з переваг

Конструкція механізму рулонних жалюзі дуже проста, власне тому вони є надійними та довговічними. Жалюзі рулонного типу складаються із горизонтального валу, на котрий намотується шторний матеріал (тканина). Цей вал кріпиться до рами вікна чи стіни спеціальними кронштейнами. Полотно для зашторювання, яке намотують на вал, просочене спеціальним розчином для відштовхування пилу. Механізм керування валом може бути пружинного типу або ж ланцюгового. Відкривати та закривати вікно за допомогою рулонних жалюзі дуже легко.

Жалюзі рулонного типу можна встановити в квартирах, будинках, офісах, на верандах, лоджіях, балконах сонячної сторони. При цьому жалюзі можуть чудово доповнювати основну прикрасу вікна – класичні штори чи гардини. Однак сьогодні дизайнери все частіше обирають рулонні жалюзі як самостійний декор.

Особливості тканини для рулонних жалюзі

На теперішній час пропозиція малюнків та фактури тканини в рулонних жалюзі дуже велика, і це дає змогу втілювати  життя найбільш сміливі дизайнерські задуми. Загалом основною вимогою до тканини в рулонних жалюзі, як і їх принципом класифікації, є здатність матеріалу пропускати сонячні промені. Так, найбільш поширеними є тканини з параметрами від 25%-75% пропускної спроможності. Рідше використовуються спеціальні тканини з відсотком вище 75.

Різновиди рулонних жалюзі

  • Міні-жалюзі. Дуже подібні на стандартні жалюзі, мають маленький вал для намотування тканини. Ідеальні для пластикових вікон, оскільки мають незначну вагу.
  • Касетні жалюзі. Монтуються всередині касетного коробу, завдяки чому жалюзі повністю ховаються. Такі касети кріплять до віконної рами клейовими розчинами чи клейкими стрічками.

Головні переваги рулонних жалюзі

У порівнянні із жалюзі горизонтального виду, такими для нас звиклими, жалюзі рулонні мають значні переваги:

  • Жалюзі з тканинною основою, закриваючи доступ прямим сонячним променям до приміщення, здатні знизити температуру на кілька градусів.
  • Не потрібно хвилюватись, що пластинка жалюзі погнеться та втратить свою естетику. Рулонні тканинні жалюзі завдяки цьому набагато довговічніші.
  • Значно простіша експлуатація, оскільки догляд за жалюзі нескладний, на відміну від класичних горизонтальних.
  • Повне відкриття рами вікна та вільне підвіконня.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: