fbpx

Перевізники Калущини самовільно збільшують тарифи на проїзд

Суспільство 16:15, 05.11, 2014

Щодня до Калуської райдержадміністрації надходить одна-дві скарги на перевізників району та їхніх водіїв.

Голова Калуської райдержадміністрації Микола Жовнір провів нараду з перевізниками району, керівниками установ і начальниками відділів стосовно перевезення пасажирів у громадському транспорті. Причиною наради, за словами Миколи Жовніра, стали численні заяви і скарги жителів Калущини на перевізників і їх водіїв,повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Чимало водіїв відмовляються перевозити пасажирів за пільговими посвідченнями. Як наголосили перевізники, одна із причин – це те, що держава не покриває всі витрати на здійснення перевезень пільговиків. Щороку держава виділяє району на це 2,5 млн гривень.

За словами перевізника Володимира Банаха, найкращим чином було б, якби держава скасувала пільгові перевезення, а взамін цього пільговикам надавала б адресну допомогу. Перевізник Микола Манелюк підкреслив, що у державі давно вже обіцяли, що так вчинять, проте, мабуть, комусь дуже вигідно, що і далі здійснюються пільгові перевезення.

Голова районної ради Василь Дзундза уточнив: "З 2001 року, відколи держава дає компенсацію за пільгові перевезення, ми постійно звертаємося до області, Уряду з приводу її відміни. Однак поки що не реагують".

Микола Жовнір закликав перевізників не порушувати укладені угоди.

"Під кожною укладеною угодою на пасажирські перевезення стоять ваші підписи. У кожній із цих угод записано, що ви повинні робити. Ми нічого іншого не хочемо, тільки те, що записано в угоді. Ви ж узяли на себе зобов’язання, тому й виконуйте їх. Кожен із нас повинен працювати у правовому контексті. Іншого шляху, ніж правовий, не може бути", – звернувся Жовнір до перевізників.

Перевізники наголошували, що нині дуже багато людей мають "липові" посвідчення. Микола Жовнір зауважив, що згідно з діючим законодавством людина, яка користується недостовірними посвідченнями, може бути притягнена до кримінальної відповідальності, та попросив перевізників, щоб водії автобусів під час виявлень подібних фактів їх документували.

Також на нараді порушили проблему щодо завищення тарифів на проїзд.

За словами голови РДА, з цього приводу мешканці району звертаються не лише до райдержадміністрації, а й в ОДА та на "гарячу" урядову телефонну лінію. У листах заявники скаржаться, що за проїзд з Калуша до населеного пункту замість встановлених 3,87 грн водій бере 5,5 грн. І таких скарг є багато.

Перевізники мотивували свої дії тим, що вони не можуть працювати у збиток, оскільки та методика розрахунку, яка була проведена в області і згідно з якою були встановлені тарифи на перевезення, не є панацеєю. Адже ці розрахунки проводились кілька місяців тому, коли були інші ціни на пальне та запчастини. Районна влада закликала перевізників не встановлювати самовільно тарифи і подавати нові економічні розрахунки в ОДА.

Микола Жовнір нагадав перевізникам, що кожен пасажир повинен отримувати білет за проїзд. До цього перевізники поставились зі скепсисом. Мовляв, сьогодні ніде в Україні в автобусах пасажири не отримують білети. А якщо і роздавати, то люди ними будуть засмічувати салони автобусів.

Керівництво РДА закликало перевізників дотримуватися укладених угод.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: