fbpx

Перша кавоварка у Франківську: художник Ігор Роп'яник закликає збирати цікаві історії, щоб видати книгу про місто

Наша історія 12:17, 04.01, 2018

Франківський художник та журналіст Ігор Роп`яник на своїй сторінці у facebook запропонував видати спільними зусиллями книжку про Івано-Франківськ на основі зібраних спогадів про цікаві історії та реальних людей'

"Поки ми є, поки пам'ятаємо… Адже все, що відбувається зараз, чим живемо ми тепер, – воно й так вже осіло на жорстких дисках, в архівах наших комп'ютерів, соцмереж, інтернету. Бери і видобувай. А ось те, що було 40-50 і більше років тому, – лиш в пам'яті тих, хто доживає вік. Не втратити б…" – написав Ігор Роп'яник.

Ідею в коментарях підтримав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Якщо хтось готовий написати, я готовий підтримати матеріально",  написав Руслан Марцінків.

Надихнула художника на таку ідею історія його матері, яка в Івано-Франківську ще в 60-х роках готувала каву на першому в місті кавовому апараті.

"А чи знає хтось із франківців, де у нашому місті з’явився перший кавовий апарат і хто першим готував у ньому каву? Розповідаю: перший апарат з’явився у кафетерії Станіславського міськторгу, що знаходився у партері п’ятиповерхівки справа від "Космосу" (де тепер відділення "Приватбанку"), на початку 60-х років (рік спробую уточнити). А першою освоювала цей апарат і готувала на ньому каву моя мама Галина Роп’яник. Це так, для історії…
Оскільки фотографії з того кафетерію немає, то вміщую іншу тематичну, де вона за прилавком магазину в Сиктивкарі (перебуваючи на засланні). Фото 1954-го року", – розповів Роп'яник.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: