fbpx

Вперше в Україні: у Рогатині безробітні допомагатимуть дітям переходити дорогу

Суспільство 08:58, 16.09, 2016

У Рогатині міська рада першою в Україні вирішила організувати громадські оплачувані роботи для супроводу школярів і осіб з інвалідністю через пішохідні переходи.

До цього спонукала недавно відремонтована дорога через центр Рогатина. 

Пішоходам часто доводиться добряче вичекати, поки хоч якийсь водій, котрий азартно розганяється новим асфальтом, зупиниться, щоб пропустити людей на "зебрі". Що вже й казати про дітей та неповносправних, яким у такій ситуації ще складніше, пише Рогатка.

1

Про організацію таких робіт повідомив заступник міського голови Микола Шинкар під час чергового засідання сесії міськради.

Микола Шинкар підкреслив, що центральну частину Рогатина пересікають дві дороги державного значення (по вул. Галицькій і Шевченка), на яких різко підвищилася інтенсивність руху автотранспорту. Тож для захисту найвразливіших категорій учасників дорожнього  руху – дітей та осіб з інвалідністю – й водночас залучення до громадських оплачуваних робіт осіб, які перебувають у важких матеріальних умовах, мерія організовує громадські оплачувані роботи. Їх проведення здійснюватиметься на підставі відповідного договору, який укладається між районним центром зайнятості та виконавчим комітетом Рогатинської міської ради.

Залучатимуть до участі у громадських оплачуваних роботах 8-10 тимчасово безробітних (по 2 людини на перехід). Наразі проведено співбесіду із 6 особами.

Працюватиме супровід 4 години в день: вранці до початку уроків у школах, і вдень – у час закінчення навчання. Оплату праці здійснюватимуть за фактично виконану роботу, тобто 944,13 грн у місяць, відповідно до розрахунків, поданих РЦЗ. До кінця року з міського бюджету передбачено фінансування 12 тисяч гривень.

Сесія доручила виконавчому комітету міської ради забезпечити учасників громадських робіт спеціальними одягом та знаками, а також звернулась до Рогатинського відділення поліції з проханням надати необхідну правову допомогу супроводжуючим з питань чинного законодавства про дорожній рух.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: