fbpx

Першокурсників Івано-Франківського медичного університету урочисто посвятили в студенти. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:10, 31.08, 2017

На урочистій вченій раді, яка сьогодні відбулася в Івано-Франківському національному медичному університеті, влаштували свято прийняття вступників до вишу.

Урочисту посвяту в студенти провели у символічному місці  на площі Бастіону, у серці Франківська. На свято з нагоди початку нового навчального року зійшлися студенти і їхні батьки, викладачі, випускники медичного університету. Першокурсників привітав ректорат вишу, духовенство, міський голова Івано-Франківська, представники ОДА.

Про здобуття фаху як відповідальну місію наголосив адміністратор кафедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ, духовний опікун медуніверситету, отець Юрій Левицький. 

“Перед вами  відповідальна місія вчитися і стати фахівцями. Вас вибрав і привів сюди Бог, та треба докласти сил і праці, щоби стати гідними цього покликання”,  звернувся священик до першокурсників і уділив їм благословення. 

Про пієтет до лікарської професії перед урочистим зібранням зізнався мер Франківська. Руслан Марцінків розповів, що його батько  теж лікар і тому він схиляється з повагою перед усіма медиками.

Низький уклін викладачам, батькам, всім лікарям міста. Є кілька професій, де фахівці дають присягу рятувати життя, і медичний фах  один з найголовніших”,  відзначив він і побажав усім миру та здоров’я.

Унікальним назвав цьогорічний набір до медуніверситету в. о. начальника Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Микола Стовбан. За його словами, вперше кількість вступників так істотно зросла  на 13%.

Ректор медуніверситету Микола Рожко повідомив, що виш прийняв 1050 першокурсників. 

“Вчитися буде непросто, навіть важко,  попредив ректор новоспечених студентів,  але ми разом з вами зможемо підкорити вершини професії”. 

Оптимізму додала і вирівняла ситуацію перший проректор ІФНМУ Анна Ерстенюк.

“Ви – найкращі першокурсники. Найкращі, бо ви  наші студенти. Ми чекали на вас. Радіємо тим, хто має відвагу пройти шлях від анатомічної зали до сучасних лабораторій, опанувати складні хімічні формули та найновіше обладнання, здобути фах і служити народу України. І разом із вами ми теж пройдемо цей шлях”,  звернулася Анна Ерстенюк до молоді.

Щоби з перших днів заохотити першокурсників до навчання, проректор пообіцяла їм бонуси  у перший навчальний тиждень на всіх без винятку кафедрах їм ставитимуть виключно відмінні оцінки.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: