fbpx

Перший пікет Порошенка: українці вимагають люстрації

Політика 18:17, 13.06, 2014

Активісти ініціативи Воля, Люстраційного комітету, Автомайдану та інших громадських організацій запропонували Петру Порошенку офіційно створити Люстраційний комітет та передали текст закону "Про люстрацію" для реєстрації.

Закон про очищення влади передбачає, що одночасно має бути змінена функція міліції, судів, прокуратури, спецслужби та органів державної влади у відповідності до європейських стандартів. Всі надмірні контролюючі функції, що зараз має уряд та прокуратура, мають бути ліквідовані, чисельність державних службовців скорочена, а зарплати мають бути підвищені. За словами Єгора Соболєва, коли у міліціонера заробітна плата 2 тисячі гривень, то "ми даємо йому ліцензію на злочин", передає Громадський простір.

 

 

Закон "Про Люстрацію" має великі шанси на ухвалення, якщо його зареєструє сам Президент та нагадає депутатам про розпуск Ради у разі відхилення цього закону, вважає Єгор Соболєв: 

 

 

Державу треба формувати заново, підбираючи нові кадри через відкриті конкурси, наголошують учасники Люстраційного комітету. 
Текст закону, розроблений люстраційним комітетом, який був переданий Президенту. 
Основна ідея цього закону – створити державу наново. Свої пропозиції до проекту закону активісти просять надсилати на ел.пошту: LL2014ua@gmail.com

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: