fbpx

Перший в Україні інтеркультурний гід представили у Франківську. ФОТО

Культура 21:18, 21.03, 2018

У громадському ресторані Urban Space 100 в Івано-Франківську презентували перший в Україні інтеркультурний гід.

Саме так назвали цей путівник представники ГО СТАН, які розробили гід, пише "Репортер".

Гід написаний двома мовами – українською та англійською. Цього разу презентували першу частину, бо, за словами авторів, у нього потрапили не всі історії, тож буде продовження.

Ідея народилась під час проекту "Інтеркультурна лабораторія", коли намагалися знайти порозуміння між українськими та іноземними студентами.

"У гіді йдеться не про музеї – тут такі місця, як "квадрат Курбаса", стометрівка, Urban Space, заклади, де можна смачно і недорого поїсти, придбати оригінальні речі, – каже менеджер ГО СТАН Андрій Волик. – Ми зібрали 12 історій від різних авторів, кожен з яких розповідає про своє улюблене місце".

За словами редакторки путівника Ксенії Янко, ідея була спільною і їй більше року. Протягом року збирали фото, а останні кілька місяців працювали над текстом.

"Місто показане очима людей, які живуть тут постійно чи тимчасово, батьківщиною декількох є інші країни, – говорить Янко. – Труднощі виникали з пошуком саме особистісного фактора, спогадів і історій, які пов’язані із Франківськом".

За словами авторки однієї з історій путівника Юлії Сінькевич, іноді люди їдуть до Франківська, аби просто походити по секонд-хендах, бо їх у місті дуже багато.

"Нещодавно я була на сході країни, там немає такої тенденції секондів, – каже Сінькевич. – Для мене це не тільки дешеві та якісні речі, це ще економія ресурсів, екологія".

Редакторка Ксенія Янко говорить, що вони вірять у прогресивність ідеї гіда. Тому обов’язково буде і друга його частина.

"Бачимо тут ще великий фронт роботи, – говорить Ксенія Янко. – Але не виключено, що зробимо щось подібне і в інших містах України".

Придбати гід скоро можна буде у місцях, де у Франківську багато туристів, а також – безкоштовно скачати на сайті СТАНу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: