fbpx

"Перший відмінок": у столичній Ya Gallery презентували альманах про франківське сучасне мистецтво. ВІДЕО

Культура 20:38, 11.02, 2019

В арт-центрі Ya Gallery Павла Гудімова, що у Києві, відбувся фінісаж (закриття) виставки Ростислава Котерліна "Людське, художнє". На ньому презентували альбом про незалежне мистецтво Івано-Франківська "Перший відмінок".

Розповідали про франківське мистецтво координатор ініціативи ЦСМ – Центр сучасного мистецтва Анатолій Звіжинський, художник Ростислав Котерлін за участі галереїста, мистецтвознавця Павла Гудімова.

Альманах, якщо й не дає відповідей на подібні запитання, описує один з апробованих варіантів розвитку культурної політики й ділиться набутим досвідом митців та дослідників мистецтва.

На початку 90-х років минулого століття в Івано-Франківську сформувалася група художників, творчість яких була інспірована післямодерним розумінням мистецтва та експозиціями міжнародного бієнале "Імпреза", що проводилась в Івано-Франківську кожні два роки – з 1989 по 1997.

Окрім великої кількості виставок, починаючи зі знакової "Провінційний додаток No2", художники цього кола писали тексти, книги, організовували перформативні акції, видавали альманах "Кінець кінцем", знімали відео, а також брали участь у міжнародних проектах.

Узагальнення цього мистецького процесу знайшло відображення на сторінках альманаху, що його сьогодні презентували в столиці.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: