fbpx

"Петіна тисяча" та "чорний кеш": Дерев’янко розповів, як влада підкуповує виборців. ВІДЕО

Політика 12:21, 19.03, 2019

Напередодні президентських виборів в Україні відбувається масштабний трирівневий підкуп виборців, який здійснює чинна влада.

Про це заявив кандидат в Президенти від партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "Наш".

"Перший рівень підкупу – це спроба видати «Петіну тисячу» пенсіонерам, яку акурат хочуть видати перед першим туром і після першого туру – так звана разова пенсійна доплата", – заявив Дерев’янко.

Другий рівень підкупу, за його словами, – це монетизація субсидій саме з 1 березня, а не з першого січня, чи не з початку півріччя, як це логічно мало би бути.

"Третій рівень підкупу – це "чорний кеш", який розповсюджується, роздається саме під контролем Березенка (заступника глави фракції БПП в парламенті, – ред.) і компанії. Ця ситуація дуже загрозлива, тому що це величезні гроші – по тисячі, півтори тисячі гривень (на людину), які вкидаються", – обурився політик.

Дерев’янко також відмітив, що чинний президент Порошенко здійснює приховану агітацію, яка відбувається на Форумі регіонального розвитку, а також має близько 20 технічних кандидатів в президенти.

"Ви чудово розумієте, навіщо пану Президенту 20 технічних кандидатів – для того, щоб цей підкуп і цю всю фальсифікацію контролювати на рівні ОВК (окружних виборчих комісій) чи ДВК (дільничних виборчих комісій). Якщо з 39 кандидатів 20 членів ОВК чи ДВК є від президента чи від тих афільованих, технічних осіб, то це означає, що вони хочуть це контролювати через дільничні виборчі комісії", – підсумував Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, перший тур президентських виборів в Україні відбудеться в неділю, 31 березня.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства, де його називають організатором схем.

18 березня в МВС повідомили, що нардеп від БПП Сергій Березенко не прийшов на допит до Нацполіції щодо справи про підкуп виборців.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: