fbpx

Під час місячника безпеки дорожнього руху на Прикарпатті поменшало ДТП з потерпілими

Суспільство 17:06, 14.09, 2016

На брифінгу за підсумками місячника працівники прикарпатської поліції проаналізували результати та ефективність акції.

Т.в.о. заступника начальника ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Андрій Прусак передусім проінформував представників засобів масової інформації про зниження на понад 20 відсотків у порівнянні з минулорічними даними за цей же період кількості аварій, у яких постраждали люди. За час проведення місячника БДР в Івано-Франківській області – з 12 серпня до 12 вересня – трапилося 42 ДТП, внаслідок яких 9 людей загинули та 49 травмовані. Також він зауважив, що найприкріші наслідки автопригод протягом останнього місяця були у Коломийському, Рожнятівському, Верховинському, Калуському, Тлумацькому та Тисменицькому районах. Загалом протягом місячника поліцейські, які відповідають за безпеку дорожнього руху, виявили та задокументували 1584 порушення Правил дорожнього руху, у тому числі 198 фактів керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

В свою чергу в.о. начальника відділу УПД ГУНП в області підполковник поліції Андрій Лібрик зазначив, що найбільше водіїв, які перебували за кермом напідпитку, було виявлено на Коломийщині (21) та Косівщині (12). Під час місячника працівники поліції області зафіксували також 49 випадків порушення правил обгону, 30  порушень правил проїзду перехресть та інше, провели 33 спільних рейдів із підрозділами Укртрансбезпеки, у результаті чого виявлено 7 фактів здійснення пасажирських перевезень без відповідної ліцензії. Окрім цього, виявлено 25 фактів незаконного перевезення природніх ресурсів.

Андрій Лібрик розповів, яким чином мобілізовувалися сили та засоби поліцейських, щоб досягнути певного спаду аварійності. Зокрема, було внесено відповідні корективи до дислокації нарядів поліції задля їх максимального наближення до аварійно небезпечних ділянок. Такі місця на дорогах області перебували, та й надалі перебуватимуть під посиленим контролем правоохоронців.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: