fbpx

Під час змагань з риболовлі спортсмени випустили в Бистрицю близько 800 рибин форелі

Спорт 07:56, 16.09, 2015

Українська Форелева Ліга провела на Прикарпатті перший етап всеукраїнських рейтингових змагань з ловлі хижої риби спінінгом з берега.

24 спортсмени з усієї України взяли участь у ліцензованих змаганнях з ловлі форелі, які пройшли на Івано-Франківщині. Організатором змагань виступила Українська Форелева Ліга.

Здобич спортсменам забезпечив рибгосп “Більшівці-риба”. Це наразі єдине господарство на Прикарпатті, де вирощують сріблясту струмкову форель.

Організатор змагання закупив 120 кг форелі віком від двох до трьох років, вагою в середньому 200-300 грамів, та випустив її в річку на ділянці проведення змагань. Для цього попередньо було відгороджено ділянку русла.

Спортивні змагання з риболовлі проходили під контролем представника Івано-Франківськрибоохорони. Йому було надано відповідний ветеринарний документ про відсутність небезпечних захворювань у господарстві, з якого взяли рибу. 

Правила змагань передбачають, що спортсмени впродовж двох днів ловлять форель спінінгом. За підсумком визначають кращих рибалок. До уваги беруть, пояснив голова Форелевої Ліги, тренер збірної України з ловлі хижої риби з берега Валентин Усков, кількість зловлених рибин, незалежно від їхньої ваги. Переможець зловив 49 рибин. За два дні змагань спортсмени виловили 765 форелей. Усю рибу випустили у ріку.

“Ми не умертвляємо рибу. Ловимо спеціальними безбородими гачками. І після того, як завершуємо змагання, всю відпускаємо в природнє середовище”, – пояснив пан Валентин.

По закінченні змагань знімають відгороджувальні сітки і вся форель виходить у Бистрицю. У такий спосіб спортсмени щороку зарибнюють річку. За фактом проведення такого зариблення складається відповідний акт.

Другий етап змагань, повідомив Валентин Усков, також пройде на Івано-Франківщині 8-9 жовтня. За результатами двох етапів шестеро кращих спортсменів-риболовів візьмуть участь у відборі на Чемпіонат світу з форелевої ловлі, який пройде у травні 2016 року в Словаччині. 

Змагання з ловлі форелі проводяться в Україні з 2005 року. З 2008-го збірна команда бере участь у міжнародних і світових спортивних рибальських турнірах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: