fbpx

Під Франківськом запустили лінію сортування сміття. ФОТО. ВІДЕО

Суспільство 11:21, 12.06, 2018

На полігоні ТПВ, що в селі Рибному, запрацювала сортувальна лінія.

Урочисте відкриття сортувальної лінії розпочалося з освячення. На подію запросили представників міської та обласної влади.

Полігон у Рибному приймає сміття з 1/3 області. Вартість лінії  12 млн грн: по 6 мільйонів виділили з міського і обласного бюджетів.

За словами голови обласної ради Олександра Сича, сміття  це друга після доріг проблема в області.

"Це півкроку до вирішення проблеми. Така лінія, на мою думку,  невеличкий крок. Якщо ми хочемо розвивати туризм на Прикарпатті, маємо зробити область чистою. Наступним кроком має бути сміттєпереробний завод", – зазначив Сич.

Міський голова Руслан Марцінків нагадав, що зараз влада працює з Міноборони над виділенням місту земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу. Для цього підпишуть Меморандум з Міністерством оборони України про виділення земельної ділянки. А місто, у свою чергу, має допомогти вирішити житлові питання військовослужбовців. Площа земельної ділянки – 8 гектарів. 

"Дай Боже нам щороку тут щось відкривати, щоб наша лінія ставала кращою. Ми зробимо роботу для людей максимально комфортною. Знаю, що керівництво закупило невеличкі будиночки, аби було де переодягнутися, прийняти душ", – сказав Марцінків.

Він подякував людям, які прийшли працювати на підприємство, і зазначив, що набір працівників триватиме й надалі, доки штат не розшириться до 45 осіб. 

"Наразі найбільша проблема із працівниками. Лінія дуже важлива для міста. У нас уже є біогазова установка, сміттєсортувальна лінія, тепер працюємо над сміттєпереробним заводом. Ми планували відкрити до Дня міста, але за цей час ми відлагоджували роботу, набирали працівників. Зібрані метал, скло, пластик, папір продаватимуть. Працівники отримуватимуть 6 тисяч на руки. Працюють по 3 дні", – сказав мер.

Директор КП "Полігон" Юрій Мороз розповів, що тут проводиться первинне сортування. Потужність лінії – 50 тонн за 8-годинну зміну. Наразі виходить відпрацьовувати 20-21 тонну. 

Відсортоване сміття пресують і будуть складати на території полігона. Коли буде достатня кількість, на нього шукатимуть покупців.

Він також запросив людей на роботу. Підприємство забезпечує перевезення до робочого місця. За 12 змін у місяць люди отримуватимуть 6 тис. грн на руки. 

"Зараз набрана лише одна зміна, тому поки що працюватимемо через день",  розповів Юрій Мороз. 

Як писав КУРС, будівництво сміттєпереробного заводу в Рибному обійдеться щонайменше в 20 млн євро. Його будуватиме інвестор. 

Зазначимо, полігон ТПВ у Рибному сьогодні заповнений на 70%.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: