fbpx

Під Радою правоохоронці знесли наметове містечко – є затримані й постраждалі

Суспільство 09:55, 03.03, 2018

У Києві під Верховною Радою вранці 3 березня правоохоронці знесли наметове містечко, постраждали декілька протестувальників.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

Поліція затримала близько 30-40 людей. Правоохоронці попередили, що перебувати на території наметового містечка небезпечно.

Під час зносу наметового містечка під Радою постраждали декілька протестувальників. Двох доправили до лікарні.

Також під час знесення постраждали троє співробітників поліції.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція отримала рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.

"Під Радою було проведено оперативно-слідчі дії. Поліція мала рішення суду на обшук наметів. Мешканців містечка попередили", – сказав він.

Окрім того, поліція заявила, що слідчо-оперативна група знайшла два предмети, схожі на гранати, на території наметового містечка. 

Довкола знесеного наметового містечка під Радою перебувають силовики. Територія оточена червоною стрічкою.

Пожежники та поліція продовжують розбирати наметове містечко та гасити покришки і намети.

 

Нагадаємо, 1 березня Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект про Антикорупційний суд. Це було основною вимогою учасників протесту під стінами Верховної Ради. 

27 лютого під будівлею Верховної Ради між учасниками акції, які виступали за Антикорупційний суд, та правоохоронцями сталися сутички. Правоохоронці заявили, що 14 співробітників поліції постраждали.

Зазначимо, що перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня 2017 року, під час акції на підтримку "Великої політичної реформи".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: