fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Під шквал оркестру Familia Perkalaba франківці серед ночі зустріли головного хедлайнера Porto Franko – літак АН-2. ФОТО. ВІДЕО

Під шквал оркестру Familia Perkalaba франківці серед ночі зустріли головного хедлайнера Porto Franko – літак АН-2. ФОТО. ВІДЕО

Культура 02:11, 08.06, 2018

Сьогодні вночі до Івано-Франківська привезли хедлайнера Міжнародного фестивалю актуального мистецтва PORTO FRANKO 2018 – легендарний український літак АН-2. З цієї нагоди біля драмтеатру влаштували невеличке театралізоване шоу.

Під запальний шквал Оркестру Радості і Щастя Familia Perkalaba о 1 годині ночі актори драмтеатру разом з кураторами та організаторами фестивалю влаштували феєричну зустріч літака на площі Франка. Щоправда, довелося почекати, адже літак трохи затримався у дорозі.

Саме АН-2 стане основним музичним інструментом у футуристичній опері “AEROPHONIA” 14 червня на стадіоні “Рух”. І саме довкола нього – кульмінаційні моменти фестивалю, неочікувані рішення програми, нові виклики перед режисерами, акторами, музикантами, співаками. На площі Шептицького також відбудеться дійство за участі малюків-гелікоптерів.

Спершу перед публікою виступив технік літака АН-2, тракторист, водій Михайло, який виконав інструментальну композицію. Після цього провели ритуал: промаркували літак фірмовим логотипом Porto Franko під імпровізацію оркестру драмтеатру та Familia Perkalaba.

Тоді актори та організатори виконали уривок з неоОпери-жах “Hamlet”.

“Так, як ми зараз з вами робимо сучасне майбутнє, точно нема у світі, в жодному його куточку. Такого нема ніде! Таке можливе тільки в Івано-Франківську – унікальному місті, яке знаходиться між течіями Карпатського моря Porto Franko, – сказав директор фестивалю Ростислав Держипільський. – Але цього року ми пропонуємо полетіти так високо, як це місто ніколи ще не літало, але яке було давним-давно до цього готове”.

Виконавчий директор Володимир Гайдар зауважив, що Porto Franko завжди робить виклик. Цього разу – це виклик повітрю.

“Наш фестиваль покликаний збудоражити, розворушити, заставити закипіти уяву та бажання, всі емоції, які є в людини. Мені здається, що нам поки що це вдається”, – зазначив Гайдар.

Арт-директор та співзасновник Porto Franko Ілля Разумейко нагадав, що глядача цього разу чекає унікальна програма з аерофонією та балетом з роботами.

“Ми ставимо собі за ціль, щоб після кожного фестивалю щось всередині людини, слухача змінилося”, – наголосив Разумейко.

1

“Не проґавте 13-17 червня. Більше такого в Івано-Франківську не буде!”  закликав музичний продюсер фесту Олександр Балтушев.

Ростислав Держипільський додав, що щороку організатори не забувають про події, які відбуваються на cході України. Цьогоріч вони наголошують на звільненні політв’язнів.

“Наш фестиваль кожною своєю акцією буде боротися за волю політв’язнів. #FreeSentsov в нас буде постійно. Ми підтримуємо і боремося своїм методом на культурному, мистецькому фронті за найуспішнішу державу у світі, за Україну! #freeSentsov”, – завершив Держипільський.

Нагадаємо, темою цьогорічного фестивалю є повітря, а девізом – “Порт Франківськ – турбіна сучасного мистецтва України”. Фестиваль проходитиме з 13 по 17 червня у різних локаціях міста.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: