fbpx

Під Верховною Радою знову сутички, затримали трьох активістів з Калуша. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 18:54, 18.10, 2017

В ході протесту, який розпочався вчора під ВРУ на вулиці Грушевського, відновилися сутички біля наметового містечка між активістами і правоохоронцями. Поліція застосувала газ.

Біля наметового містечка учасників акції протесту під Верховною Радою вдруге сталися сутички протестувальників із поліцією.

КУРС писав, що серед потерпілих учора в сутичці під час протесту на Грушевського впізнали діда Миколу  майданівця з Лисця. 

Сьогодні правоохоронці застосували сльозогінний газ. Про це повідомляє кореспондент Громадського з місця подій. Інцидент стався біля наметів на розі вулиці Шовковичної і Грушевського.

Сутички тривали близько 5 хвилин. Поліція намагалася відібрати щити в учасників акції. Однією із причин таких дій силовиків могли бути спроби повернути поліцейські щити, які напередодні протестувальники відібрали під час сутичок. Протестувальники ж намагалися вирвати бруківку. 

За словами одного з учасників акції, депутата від Самопомочі Єгора Соболєва, з боку паркану-сітки, де знаходиться кордон силовиків, висунувся загін спецпризначенців, які почали прискати газом і бити по ногах.

Соболєв зазначив, що командири правоохоронців відмовились коментувати ці дії. 

Про трьох затриманих під час сутички активістів з Калуша повідомили учасники протесту від політичної партії "ВОЛЯ", що з учорашнього дня беруть участь в акції у столиці.

"Правоохоронці затримують активістів під Верховною Радою, серед затриманих троє калушан! 

Сьогодні знову вирушаєм до Києва! Маємо підтримати активістів і відстояти наші вимоги  прийняти закони про Антикорупційний суд, зняття депутатської недоторканності, новий закон про вибори за відкритими списками!"  написали прикарпатці в мережі. 

Станом 18 жовтня під парламентом триває акція протесту. На місці перебуває близько 200 людей, частина з яких залишились там із учорашнього вечора.

Нагадаємо, під стінами Верховної Ради 17 жовтня відбулась масова акція на підтримку "Великої політичної реформи". Жодної з вимог Рада протягом того дня не виконала. Тому організатори оголосили про продовження акції 19 жовтня, а під парламентом розбили наметове містечко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: