fbpx

Під загрозою ремонт доріг, лікарень і шкіл: заблоковані рахунки департаменту будівництва ОДА

Суспільство 07:46, 28.08, 2018

Рахунки департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА вже кілька тижнів заблоковані.

Обласне казначейство блокує рахунки департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА.
 
Це результат судового позову ТОВ "Буд-Енерго-Стандарт", яке зареєстроване у Запоріжжі. Мова про нібито невиконання структурним підрозділом ОДА взятих на себе зобов’язань щодо повної оплати робіт з будівництва очисних споруд у місті Коломия ще в 2011 році. Цю інформацію "Галці" підтвердив директор департаменту Володимир Рачкевич. 
 
У місцевих чиновників є підозри, що частина робіт підприємством виконана лише на папері, за цим фактом відкрите кримінальне провадження. 
 
Через заблоковані рахунки департамент будівництва не може продовжувати ремонтні і будівельні роботи в закладах медицини та освіти. Це також загрожує повною зупинкою ремонту місцевих доріг області, зокрема скандальних ділянок в Делятині та Болехові.
 
На ресурсі "Наші гроші" йдеться, що керівництво ТОВ "Буд-Енерго-Стандарт" неодноразово підозрювали в несплаті податківзавищенні вартості ремонтних робіт. Також фірма фігурувала у справі про організацію конвертаційного центру, організатором якого серед інших був засновник підприємства Юрій Марущак.
 
Цікаво, що ТОВ "Буд-Енерго-Стандарт" уклало договір про відступлення права вимоги на користь іншого підприємства – ТОВ "МЕГА-ПАУЕР-БУД" (м. Київ). У вільному доступі про діяльність цієї фірми інформація практично відсутня. Окрім ухвали від 26.03.2018 № 757/14239/18-К, в якій Печерським районним судом м. Києва в рамках кримінального провадження у сфері економіки накладено арешт на грошові кошти, які обліковуються на рахунках ряду підприємств, серед яких фігурує ТОВ "МЕГА-ПАУЕР-БУД".
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: