fbpx

Під завалами будови на Шевченка загинув 70-річний будівельник – роботи веде компанія "Монокарбуд". ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 07:28, 23.11, 2017

Наслідки обвалу, який стався під час будівельних робіт у новому корпусі Католицької школи в Івано-Франківську, ліквідовували 75 осіб та 18 одиниць техніки.

Як писав КУРС, вчора приблизно о 20 годині у новобудові по вулиці Шевченка, 11 обвалилася стіна. Під завалами опинилися будівельники.

У прес-службі обласного ДСНС повідомляють, що під час проведення будівельних робіт відбулось обрушення бетонного перекриття другого поверху новобудови на площі 216 кв. м, під обвалом були робочі. Рятувальники з-під завалів врятували чотирьох осіб 1982, 1970, 1977 та 1977 років народження. Потерпілим було надано першу домедичну допомогу та передано працівникам невідкладної швидкої медичної допомоги, після чого госпіталізовано до лікувальних закладів Івано-Франківська. Також під час розбирання завалів будівельних конструкцій було знайдено 70-річного чоловіка без ознак життя. КУРС повідомляв, що це, імовірно, бригадир.

Рятувальна операція тривала кілька годин.

На місці події працював штаб з ліквідації некласифікованої події. На місці події було залучено 75 чоловік та 17 одиниць техніки, з них від Управління ДСНС в області 41 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки.

Замовник будівництва Івано-Франківське архіепархіальне управління УГКЦ, будувався адмінбудинок з даховою котельнею та спортивним залом. Будівельна організація ТзОВ "МОНОКАРБУД" м. Івано-Франківськ.

Причини та обставини встановлюються, на місці працює слідчо-оперативна група та працівники
прокуратури.

Згідно з даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, ТОВ "Монокарбуд" – будівельна компанія, зареєстрована в Івано-Франківську. Засновник і директор  Андрій Степанович Тимчук, що мешкає в селі Братківці. Фірма заснована в 2006 році, статутний капітал  3 240 000 грн.

У прес-служюі Нацполіції в Івано-Франківській області повідомили, що відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудовихрозслідувань за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (Порушенняправил безпеки під час виконання робіт з підвищеню небезпекою).

Як писав КУРС, будівництво нового корпусу Католицької школи розпочалося у травні. У цьому корпусі мали розташовуватись спортзал, актовий зал та велика їдальня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: