fbpx

Підбито підсумки конкурсу творів від БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ"

Суспільство 18:40, 17.10, 2017

Завершився традиційний конкурс літературних творів, заснований благодійним фондом Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". Участь у ньому взяли сотні школярів 5-11 класів.

Вони писали прозу або ж поезію, присвячену героїчній та водночас досі маловивченій темі: Українській Повстанській Армії. 14 жовтня журі підбило підсумки конкурсу. І учасники другого туру отримали подарунок – поїздку в Кам’янець-Подільський. А наприкінці тижня будуть оголошені і переможці конкурсу.

"Через зайнятість я сумніваюсь, що вчителі у школах змогли б самостійно організувати такий захід. Дуже приємно, що кожна дитина, від 5 до 11 класу, мала можливість спробувати свої сили в прозі, поезії, описати свої враження про боротьбу за українську незалежність, які триває і досі", – ділиться враженнями заступник директора ЗОШ № 11 Марія Починок.

Конкурс творів на патріотичну тематику проходить у Івано-Франківську уже четвертий рік поспіль. Він традиційно триває у два етапи: шкільний та міський.

"Діти часто беруть участь у різних конкурсах. Однак винагороду отримують лише переможці. А ми вирішили заохочувати й тих, що пройшли на міський етап. Цьогорічна нагорода – екскурсія у Кам’янець-Подільський. Я бачила, що у них горять очі, що попри втому, школярі уважно слухають своїх екскурсоводів. А це означає, що сьогодні вони дізнались дуже багато із української історії", – каже координатор проекту Олександра Мечева.

Місто-фортеця дійсно вражає. Тут безліч старовинних вуличок, цікава архітектура і неймовірні краєвиди.

"В нас місто унікальне, кожен куточок дихає історією. І тому будь-яка людина, незалежно від віку, може тут знайти щось для себе", – каже екскурсовод Валерій Говоровський.

На екскурсії у місті-фортеці побувало більше сотні школярів із усіх шкіл Івано-Франківська. Дітей переповнювали емоції та враження.

"На конкурс я писала вірш про боротьбу УПА. І ця фортеця ще раз показує, наскільки мужніми і войовничими були наші предки", – каже Мирослава Базелицька, учениця Української гімназії №1.

"Я у Кам’янці-Подільському вперше. Але дуже давно мріяла сюди потрапити. Місто – неймовірне. Особливо вражає фортеця. Тут вражає велич, міць та могутність нашого краю, його захисників", – розповіла Софія Козубаш.

"Тут дивовижна атмосфера. Ця зброя, предмети. Таке враження, що потрапляєш у середньовіччя. Я вважаю, що це одне із найкращих місць в Україні", – поділився враженнями учень ЗОШ № 11 Остап Яремик.

Із чудовими враженнями франківські школярі повернулись додому. Така ж поїздка уже за тиждень чекає на учнів-учасників конкурсу із Калуського та Рогатинського районів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: