fbpx

Підозрюваного у вимаганні хабара арбітражного керуючого взяли під варту

Суспільство 15:08, 11.08, 2017

Ліквідатор КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління" вимагав від представника одного із кооперативів неправомірну вигоду в сумі 12 000 гривень за надання в оренду кооперативу землі площею 700 кв. м по вул. Макогона, 23-А в Івано-Франківську.

Жителя села Драгомирчани Тисменицького району, 1951 року народження, який працює на посаді арбітражного керуючого, підозрюють у злочині, передбаченому ч. 4 ст. 368-4 КК України (одержання особою, яка проводить професійну діяльність, пов'язану з наданням публічних послуг, неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, або в інтересах третьої особи, поєднані з вимаганням неправомірної вигоди ), повідомили у прес-службі Івано-Франківського міського суду.

31 липня 2017 року арбітражний керуючий – ліквідатор КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління" вимагав, а 9 серпня отримав від представника одного із кооперативів неправомірну вигоду в сумі 12 000 гривень за надання в оренду кооперативу території зазначеного комунального підприємства площею 700 кв. м по вул. Макогона, 23-А у м. Івано-Франківську.
Під час отримання неправомірної вигоди підозрюваного було затримано у порядку статті 208 КПК України.
Сд ухвалив застосувати щодо підозрюваного 1951 року народження, працюючого арбітражним керуючим – ліквідатором комунального підприємства Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління, одруженого, раніше не судимого, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Врахувавши той факт, що злочин, у якому підозрюють вказану особу, носить ненасильницький характер, судом було також визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді грошової застави. Її суд встановив у межах, визначених чинним законодавством для цієї категорії злочинів", – йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Нагадаємо, арбітражного керуючого затримали 9 серпня працівники прокуратури Івано-Франківської області спільно зі слідчим управлінням поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: