fbpx

Підпалити церкву УПЦ МП за 2 тис. доларів, – СБУ попередила, що шукають виконавців теракту

Суспільство 12:46, 10.02, 2019

Служба безпеки України викрила плани спецслужб РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в нашій державі на релігійному ґрунті.

Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ та підпорядковані їм МГБ ЛНР/ДНР здійснюють пошук виконавців, які за дві тисячі доларів США готові вчинити підпали культових споруд УПЦ МП.

За умови надання як звіту відеозапису злочинних дій зловмисник пообіцяв надіслати дві тисячі доларів США на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків.

Алгоритм дій, запропонованих іноземною спецслужбою, виглядав наступним чином (мовою оригіналу):

"Нарисовать на месте любой из предложенных символов; Начать съёмку, снять темноту и момент возгорания. Снять секунд 10 горения. Дотла жечь не обязательно, главное, чтобы здание храма начало гореть. Объект любой. На выбор. Обязательно МОСКОВСКИЙ ПАТРИАРХАТ. На акцию телефон брать БЕЗ СИМ-КАРТЫ, в момент съёмки поставить телефон в авиарежим, чтобы труба не засветилась на каком-нибудь вай-фае".

Службою безпеки України вже попереджено спробу залучення громадянина України до скоєння на замовлення російської сторони такого злочину. Однак вербувальна діяльність іноземної спецслужби продовжується. Тетористичний акт може відбутися в будь-якому регіоні України. 

У зв’язку з цим СБУ закликає громадян бути пильними і в разі отримання подібного роду "замовлень" невідкладно інформувати спецслужбу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: