fbpx

Підприємства Прикарпаття сплатили митниці понад 700 тисяч гривень штрафів

Економіка 16:50, 18.12, 2014

Прикарпатські митники приділяють особливу увагу питанню боротьби з контрабандою, яка знижує конкурентоспроможність легального бізнесу.

Про це під час прес-конференції для представників регіональних ЗМІ, на якій підбито підсумки роботи територіальних органів Державної фіскальної служби Прикарпаття, повідомив в.о. начальника Івано-Франківської митниці Василь Шайда.

За його словами, протягом січня – листопада поточного року прикарпатські митники порушили 110 справ про порушення митних правил, з них по 4 справах вилучено предметів на суму 18 725 гривень.

Зокрема, по одній справі встановлено незаконне переміщення транспортного засобу (мотоцикла) на суму 13 606 гривень та по 3  переміщення промислових товарів на загальну суму 5119 гривень.

З початку року Івано-Франківською митницею розглянуто 103 справи щодо порушення митних правил, в результаті чого до суб’єктів господарювання застосовано штрафних санкцій на суму 700,5 тис. грн.

Крім цього, з початку року до іноземних митних органів митницею направлено 29 запитів щодо зовнішньоекономічної діяльності юридичних та фізичних осіб. На сьогодні від іноземних митних органів отримано 16 відповідей,  з них 6 з ознаками порушень митних правил. Зазначені матеріали скеровано для розгляду до ГУ ДФС та УМВС в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: