fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Підприємство з Прикарпаття завезло в Україну пального на 50 млн гривень під виглядом компонентів для виробництва лаків

Підприємство з Прикарпаття завезло в Україну пального на 50 млн гривень під виглядом компонентів для виробництва лаків

Суспільство 18:19, 31.05, 2015

Слідчі Головного управління ДФС в Івано-Франківській області викрили кримінальну схему ухилення від сплати акцизного податку за рахунок підміни митного коду товару з підакцизного на непідакцизний.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Одним із суб’єктів господарювання області впродовж двох останніх років ввезено на територію України більше 5 тис. тонн нафтопродуктів під виглядом компонентів для виробництва лаків і фарб на суму близько 50 млн грн. Таким чином, підприємство уникнуло сплати до бюджету 3,5 млн грн акцизного податку з імпортованих в Україну підакцизних товарів.

В подальшому організатори незаконної схеми реалізовували нібито хімічну продукцію фіктивним підприємствам, а на 3-4 ланці постачання відбувалась заміна документів на бензин, дизельне пальне або інші товари. Фактично ж одразу після розмитнення пальне перевозилось до нафтобаз у різних регіонах України, де змішувалося із бензином і дизпаливом та в подальшому розвозилось на АЗС.

Наразі слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області розслідується кримінальне провадження за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Вилучено та арештовано майже 400 тонн пального вартістю понад 5 млн гривень.

Податківці нагадують, з метою поліпшення ефективності заходів щодо протидії незаконному виготовленню та обігу паливно-мастильних матеріалів та скрапленого газу, посилення державного контролю у вказаній сфері ДФС України запроваджено проведення операції "Нафтопродукт-2015".

Про факти незаконного обігу, виготовлення фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів, скрапленого газу, які стали відомі громадянам, просимо повідомляти органи ДФС в Івано-Франківській області у письмовій формі, відповідно до Закону України "Про звернення громадян", або за телефоном чергової частини оперативного управління ГУ ДФС в області (0324) 77-18-97, або на сервіс "Пульс" за телефоном (044) 284-00-07.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: