fbpx

Підземний паркінг на 500 автомобілів і 19 багатоповерхівок: архітектори показали проект ДПТ на Макогона у Франківську

Суспільство 17:42, 13.10, 2017

Містобудівна рада при департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини розглянула проект детального плану території у межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську.

Проект ДПТ розробляло комунальне виробниче підприємство "Архітектурно-планувальне бюро-ІФ".

За словами директора підприємства Григорія Качана, розробники врахували пропозиції і замовників, і людей, які живуть у тому мікрорайоні, і вимоги законодавства.

Мова йде про ділянку на 4,2 га, яка дозволяє розмістити 1890 людей.

Архітектор Іван Шпак розповів, що врахована пропозиція громадськості щодо будівництва дитячого садка на 150 місць, який складається з шести секцій і займатиме площу 1,2 га.

Також, за його словами, дотримана санітарна зона (50 м) від харчосмакової фабрики.

Поруч дитсадка двоповерхові торгові приміщення. У житлових будинках по 1-2 поверхи будуть відведені теж під торгові приміщення.

У мікрорайоні запланували спорудити 19 будинків висотою від 7 до 11 поверхів.

"Це 680 квартир, які займуть приблизно 44 тис. кв. м, 15 тис. кв. м – торгові приміщення, 13 тис. кв. м – це є підземний паркінг на 500 автомобілів. Також на генплані передбачено 150 паркомісць для відвідувачів території",  зазначив Шпак.

А от на спорудження школи місця не вистачило. Нагадаємо, це була одна із пропозицій мешканців мікрорайону до проекту ДПТ.

Як писав КУРС, 8 липня минулого року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, який передбачав будівництво 33 багатоповерхівки. Зокрема були заплановані чотири секції заплановані  як 16-поверхові, 12 – на дванадцять поверхів, 2 – на десять та 15 – на дев’ять. У першу чергу планували збудувати 32 будинки на площі 3,1 га, у другу чергу ще одну багатоповерхівку, дитсадок на 100 місць – у третю чергу, а приміщення з паркінгом – у четверту чергу.

24 листопада минулого року Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження цього детального плану території. Цю постанову підтвердив і Львівський апеляційний адміністративний суд. Незважаючи на це, 20 червня цього року промерівська більшість у міській раді повторно протягнула дозвіл на розроблення детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: