fbpx

Після профілактичних оглядів родимок у Франківську у 10 осіб запідозрено меланому, у 30 осіб – базаліому

Суспільство 10:20, 12.05, 2019

Протягом 9–11 травня в Івано-Франківську в білих наметах з написом "Перевір родимку!" спільно фахівці клініки "БРАСС. Здорова шкіра" та міських поліклінік проводили огляди мешканців Івано-Франківська з метою виявлення захворювань шкіри, з яких найбільш небезпечною є меланома.

За три дні роботи на Стометрівці до лікарів-дерматологів та онкологів звернулось і оглянуто 1410 осіб, у 10 осіб запідозрено меланому, у 30 осіб – запідозрено базаліому (рак шкіри).

Окрім того, за три дні було оглянуто 435 осіб лікарями-дерматологами. Виявлено псоріаз у 26 осіб, червоний плоский лишай – у 3 осіб, екзему – у 28 осіб, оніхомікоз – у 9 осіб, грибкові ураження шкіри – в 11 осіб, кератому – у 120 осіб, атопічний дерматит – у 13 осіб. У випадках, коли була потреба встановити точний діагноз, відвідувачів скеровано в лабораторії або в обласний дерматовенерологічний диспансер. Всім іншим були надані рекомендації щодо подальшого лікування.

З наступного тижня лікарі клініки "БРАСС. Здорова шкіра" та міських поліклінік продовжуватимуть огляди вчителів і школярів міста та студентів і викладачів ВНЗ міста на предмет захворювань шкіри. Управління охорони здоров'я міської ради закликає мешканців Івано-Франківська свідомо і відповідально ставитися до свого здоров'я.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: