fbpx

Після затримання Жовніра правоохоронці перевіряють інші факти продажу держмайна в області

Суспільство 12:36, 05.10, 2016

Керівник регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській області Зіновій Жовнір запровадив корупційну схему отримання неправомірної вигоди від підприємців, які бажали придбати виставлені на продаж державні об'єкти нерухомості в нашій області.

Про це на брифінгу повідомили представники СБУ та прокуратури.

"Схема полягала в тому, що представникам бізнесу, які зверталися у регіональне відділення Фонду держмайна, начальник відділення пропонував значно зменшити вартість об’єкта та забезпечити виграш у торгах", – повідомив на брифінгу заступник прокурора області Микола Кукуряк.

Як писав КУРС, вчора Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону та обласною прокуратурою затримали на хабарі начальника регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра.

Так, Жовнір запропонував підприємцю з Києва, який зацікавився приміщенням "Коломийської паперової фабрики", зменшити початкову вартість майна з 13 до 5 млн грн.

"За це попросив хабар у розмірі 4 млн грн, що становить приблизно 150 тис. доларів", – відзначив заступник начальника управління СБУ в області Олег Салюк.

Представник комерційної структури прийняв пропозицію та звернувся в СБУ.

"22 серпня було зареєстроване кримінальне провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди за нестворення перешкод у здійсненні підприємницької діяльності, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 368 ККУ", – розповів начальник слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов.

Протягом серпня СБУ разом з військовою прокуратурою збирали докази протиправної діяльності Жовніра.

Зараз перевіряються інші факти продажу нерухомості регіональним відділенням Фонду держмайна в Івано-Франківській області, вартість якої значно занизили перед торгами.

Посередник, який передавав гроші Жовніру, наразі також затриманий.

Як повідомив заступник обласного прокурора Микола Кукуряк, Зіновію Жовніру загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сьогодні суд обере для нього запобіжний захід.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: