fbpx

"Пісні війни": на Прикарпатті діти заспівали зворушливу "Молитву на Різдво". ВІДЕО

Культура 19:12, 05.01, 2018

Напередодні Різдвяних свят дитячий хор "Янчички" і драматичний колектив із села Іваниківка, що у Богородчанському районі Івано-Франківської області, заспівали "Молитву на Різдво" і відзняли відео.

"В таких моментах чогось тисне в горлі і губляться слова… Колядникам подяка і дзвінкої, дзвінкої коляди!" – відгукнувся автор слів і музики Зиновій Медюх.

"Молитву" діти записали в рамках проекту "Пісні війни". Це соціально-мистецький проект, реалізований завдяки волонтерам, пише на своїй сторінці у Facebook автор та координатор соціально-мистецького проекту Галина Гузьо. У жовтні 2017 року вийшов у світ аудіодиск з 15 композиціями у виконанні воїнів АТО та українських музикантів. Їх написали воїни під враженнями пережитого на війні. 

Так, до запису альбому долучилися вокалісти "Піккардійської Терції", лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, співак Арсен Мірзоян, Сергій "Фома" Фоменко з гурту "Мандри", музикант гурту "Kozak System" Іван Леньо, сестри Тельнюк, співачка Анастасія Приходько, співак та композитор Павло Табаков і лідер гурту "Ot Vinta" Юрій Журавель. 

Невдовзі має вийти другий наклад альбому #ПісніВійни – тепер державним коштом, завдяки підтримці Міністерства культури України та Генерального штабу Збройних Сил України. Планується випустити ще 5 тисяч примірників. До кожного диску додаватиметься книжечка-пісенник із текстами усіх пісень, що ввійшли до альбому.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: