fbpx

Пів року полону: франківців просять прийти до ратуші і написати листа ув’язненим морякам

Суспільство 13:08, 24.05, 2019

Завтра о 12.00 у день, коли минає півроку захоплення Росією кораблів в Керченській протоці, франківці та гості міста можуть прийти до ратуші й підтримати полонених моряків, написавши їм листа.

"Цього дня громадські активісти та звичайні громадяни о 12.00 вийдуть на головні площі своїх міст, щоб наші полонені почули, що ми з ними. Що їх пам'ятають. В Івано-Франківську збираємось на площі перед ратушею, – інформують організатори. – Дякуючи мамі наймолодшого полоненого Євгенія Ейдер (Евгения Эйдер) у нас будуть спеціальні конверти з "теплим привітом". Також ми забезпечимо вас конвертами для зворотного зв'язку та марками. Від вас потрібно просто власноручно написати листа у СІЗО нашим Героям".

Врахуйте, що писатимемо в російське СІЗО – тому повинні будемо дотримуватися ряду правил, серед яких:

☑️ Листи мають бути написані від руки і лише російською мовою.

☑️Необхідно вказувати повністю ім’я, прізвище та по батькові адресата, а ще рік народження (список наших хлопців з їхніми даними надамо).

☑️ Продумайте зазделегідь, про що писатимете хлопцям. Адже російська цензура не пропустить розповіді про політику та політичну ситуацію в країні; всі інтерпретації на тему Путін Ху… ; Крим – це Україна, а Росія – агресор та ін.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України та захопили в полон три українські судна та членів екіпажу.

Згодом з’явилась інформація про поранених українських військових моряків, яких захопила Росія у Керченській протоці. Загалом 23 полонених, наймолодшому – лише 18, і ним виявився Андрій Ейдер. 

Про поранення сина батькам, які мешкають на Прикарпатті, повідомили телефонним дзвінком з Радіо "Москва".

КУРС писав, що на фестивалі "Свято ковалів" в Івано-Франківську відбулася благодійна акція "Повернення додому".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: