fbpx

Півсотні підпалів за місяць: у Франківську та навколишніх селах мобільна група не справляється з паліями трави

Суспільство 18:23, 30.10, 2018

Для запобігання спалюванню сухої рослинності рішенням виконавчого комітету створено спеціальну мобільну групу. За неповний місяць роботи рейдової групи було виявлено майже півсотні випадків спалювання.

Проте ця цифра, за словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Ігоря Влізла, суттєво менша у порівнянні з минулим роком, інформує прес-служба МВК.

Обстеження проводили у приміських селах та мікрорайонах міста. Рекордсменами виявилися села Вовчинець та Микитинці. Там зафіксовано 15 випадків спалювання. 13 – зафіксовано у селі Хриплин. У Крихівцях та Угорниках  1 та 3 відповідно. По одному загорянню зафіксували в самому місті та в дачному масиві Дем'янів Лаз.

Як повідомив Ігор Влізло, основне завдання мобільної групи  це профілактика та запобігання.

"Робоча група працювала фактично у двох напрямках: перший  це запобігання спалюванню. Він включав у себе проведення роз'яснювальної роботи про шкоду від спалювання. Другий напрям  це вже робота за наслідками. Виїжджали за фактами виявлення спалювання для ліквідації пожеж та виявлення самих паліїв",  каже Влізло.

"Насправді варто зауважити, що цього року кількість підпалів суттєво зменшилася, як порівняти з минулим роком. Звичайно, говорити, що ситуація повністю під контролем, не можна. Адже поки самі люди не усвідомлять, що паління рослин – це шкідливо та небезпечно, доти ситуація не сильно зміниться. Але робота ведеться активно і дає очевидні результати", – пояснив керівник робочої групи, заступник директора КУ "Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба" Олег Лемчак.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: