fbpx

Півсотні поліцейських «відпрацювали» Верховину і сусідні села – провели півтора десятка обшуків

Суспільство 14:52, 04.10, 2017

Оперативно-профілактичним відпрацюванням охопили Верховину та прилеглі до райцентру села Криворівню, Красник, Ільці, Верхній Ясенів.

Учора, 3 жовтня, поліцейські Верховинського відділення головного управління Національної поліції області із залученням правоохоронців з інших районів та Івано-Франківська провели масштабну операцію з метою, як висловилися в поліції, "стабілізації криміногенної ситуації у Верховинському районі". Відпрацювання здійснювалося за координацією з кримінальною поліцією головного управління.

Як повідомив КУРСу начальник Верховинського відділу поліції Богдан Сокол, в операції загалом були задіяні понад 40 поліцейських. Проводилися обшуки, в Ільцях було встановлено блокпост. Про причини й результати операції в поліції говорити поки відмовляються, посилаючись на таємницю слідства.

Поява правоохоронців у Верховині не могла залишитися непоміченою громадськістю: такої кількості поліцейських тут не пригадують вже роками. Верховинські підприємці, що повідомили редакцію про "облаву" ще вчора, пов’язують її з активністю місцевих рекетирських банд, які останнім часом, як скаржаться підприємці, сильно знахабніли. Підприємці сподіваються, що це відпрацювання матиме "позитивний соціальний ефект" і з них нарешті перестануть вимагати гроші.

За інформацією КУРСу, всього було проведено півтора десятка обшуків, одночасно в усіх запланованих точках, однак значущих результатів вони не дали.

Сам Богдан Сокол цю операцію з активністю верховинських рекетирів не пов’язує: "Ну які у Верховині рекетири?" За його словами, такі відпрацювання  звичайна планова робота правоохоронців, аналогічні операції недавно проводили у Снятинському, Коломийському, Калуському районах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: