fbpx

Півсотні волонтерів із семи країн світу з'їхалися до Івано-Франківська на міжнародну зустріч. ВІДЕО

Культура 22:04, 24.10, 2017

Під патронатом німецької комісії ЮНЕСКО молоді люди віком від 18 до 26 років обмінюються досвідом ведення волонтерської діяльності в різних країнах світу.

Німецькі організатори запевняють, Івано-Франківськ обрали не випадково, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Вперше така велика кількість волонтерів збирається разом. Конференція в Івано-Франківську має дві мети: посилення громадянської активності волонтерів, а також її синтез із цікавими ініціативами в Івано-Франківську. Окрім цього, обмін культурним досвідом.

На першому місці у нинішніх волонтерів – не доброчинність. Кажуть, всю свою увагу зосереджують на культурно-мистецькому обміні. В рамках цього проекту уже видали кулінарну книгу різних кухонь світу. А в Івано-Франківську в одній із місцевих шкіл вже за іншою програмою стажувався німецький волонтер. Завдяки його роботі діти змогли подолати бар'єр, що виникає на першому етапі спілкування із іноземцями.

В Україні волонтерська служба ЮНЕСКО наразі співпрацює із Громадською організацією "Інша освіта". Її представники створюють, випробовують та поширюють найкращі практики альтернативних форм освіти. Підтримує таку співпрацю Міністерство закордонних справ Німеччини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: