fbpx

Платити за завищеними платежами за газ не треба, – міністр соцполітики

Суспільство 16:56, 24.01, 2019

Отримані українцями в січні платіжки за газ із завищеними тарифами незаконні, тому платити за ними не потрібно.

Платіжки за газ із завищеними тарифами, які прийшли споживачам у січні, є незаконними, тому платити за ними не потрібно. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу 112 Україна, пише Кореспондент.
 
При цьому він уточнив, що йдеться про платіжки абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі.
 
"Всі ці доплати, які незаконно нарахували газозбутові організації, не підлягають оплаті", – зазначив Рева.
 
Він пояснив, що всього є три групи споживачів. Перша – ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення будинку, підігріву води і приготування їжі. У них є лічильники. Друга група – це ті, хто використовує газ для підігріву води та приготування їжі. У них майже на 75-80% встановлені лічильники, стверджує міністр.
 
"Третя група громадян – це ті, хто користується газом тільки для приготування їжі. Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але у них немає лічильників", – підкреслив Рева.
 
За його словами, газозбутові організації нарахували споживачам доплати незаконно, і вони не підлягають оплаті.
 
Рева також додав, що відповідно до закону і тарифу, який був встановлений, до складу тарифу включена вартість установки лічильників. І, відповідно, газозбутова організація зобов'язана була поставити газові лічильники споживачам.
 
Мало того, як заявив міністр, у разі здійснення оплати за платіжками з підвищеним тарифом абоненти мають право вимагати повернення грошей.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: