fbpx

Поблизу "Буковеля" продають два гектари арештованої землі "Льоші-мерседеса"

Суспільство 19:30, 01.06, 2016

Фонд гарантування вкладів фізосіб продає права вимоги за кредитом, забезпеченням за яким є дві ділянки площею майже 2 га в курортній Поляниці.

Про це інформує прес-служба Фонду гарантування вкладів.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитом юридичної особи перед ПАТ "Європейський газовий банк". Загальна заборгованість за договором на 15 квітня 2016-го сягнула 79,54 млн грн. При цьому забезпеченням за кредитом виступають дві земельні ділянки неподалік одного із найбільших гірськолижних курортів країни", – йдеться у повідомленні.

Кредит юридичною особою було оформлено наприкінці 2013-го. Об'єктами застави виступають дві суміжні земельні ділянки 0,95 та майже 0,92 га відповідно. Обидві розміщуються в Івано-Франківській області, урочищі Вишня, с. Поляниця – в одному із найпопулярніших місць відпочинку у Карпатах. Відстань до центру одного із найбільших та найвідоміших гірськолижних курортів, що розташовується біля підніжжя гори Буковель, складає кілька кілометрів. До найближчого підйомника – кількасот метрів.

Стартова ціна лоту – 23,73 млн грн. Торги з продажу активу відбудуться 29 червня на електронному майданчику ДП "СЕТАМ". Крайній термін прийому заяв на участь в аукціоні – 9:00 28 червня.

Як з'ясував КУРС, ділянки належали ТОВ "Європейська газова група". Засновниками компанії є колишній голова Конгресу українських націоналістів, банкір, голова правління НАК "Нафтогаз" у 2005 році Олексій Івченко, через любов до дорогих авто відомий за прізвиськом Льоша-мерседес, та його донька Христина. Родина Івченків також є власниками "Єврогазбанку", в якому самі ж взяли майже 54 млн грн у кредит під заставу цієї землі. Це одна із поширених схем виводу коштів з банків. 

16 липня 2015 року НБУ визнав "Єврогазбанк" неплатоспроможним, а вже 17 листопада Фонд гарантування вкладів почав його ліквідацію. При цьому перед банкрутством банк встиг вивести 300 млн грн кредиту, який надав НБУ з метою збереження ліквідності. Справу про викрадення коштів на початку 2016 року почала розслідувати Генпрокуратура.

Як випливає з офіційної декларації 2016 року заступника голови КМДА Іллі Сагайдака, чоловіка іншої доньки Олексія Івченка  Ірини, останній належать 29 квартир, 15 гаражів, 8 будинків, 6 земельних ділянок, а також кілька престижних автівок та мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: