fbpx

Податкова відсудила в «Івано-Франківськтеплокомуненерго» більше 320 тис. гривень ПДВ

Економіка 12:35, 11.06, 2014

Державна податкова інспекція у м. Івано-Франківську ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області звернулася до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з поданням до ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» про стягнення податкового боргу в сумі 320,8 тис. гривень.

Подання обґрунтоване тим, що підприємство не виплатило борг з податку на додану вартість за квітень 2014 року, який само вписало в декларацію.

Представник «Теплокомуненерго» на судове засідання не з'явився та не скористався правом на заперечення проти подання. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи чи про причини неявки до суду не подав.

Суд встановив, що податковий борг відповідача виник в результаті несплати самостійно узгоджених ним грошових зобов'язань з податку на додану вартість згідно з поданою податковою декларацією від 20 травня 2014 року за квітень 2014 року на суму 320,8 тис. гривень. Цей борг, за роз’ясненням суду, підприємство повинно було сплатити в десятиденний термін від подання декларації, а саме до 30 травня 2014 року.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив подання ДПІ в м. Івано-Франківську повністю та зобов’язав «Івано-Франківськтеплокомуненерго» сплатити до Державного бюджету податковий борг у сумі 320,8 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: