fbpx

Подорож з Андруховичем, life talk та модна тусівка: чим наповнити два вихідні у Франківську

Стиль життя 07:50, 10.03, 2018

Вікенд після святкової "тюльпанової лихоманки" в Івано-Франківську проходить під знаком оновлення і відновлення, також інтелектуального. Кілька найбільш яскравих подій, що їх у ці дні рекомендує відвідати КУРС, проявлять нові місця місця, людей, явища і речі.

Засмакувати тривалу витримку

Іноді варто міняти ракурс і дивитися на своє життя по-іншому. Наприклад, як Іннес Бабінцева, яка виступить сьогодні у Франківську з лекцією "Фотографія – як життя тривалої витримки".

1

Life talk про фотографію, натхнення, світло та життя. Іннес – засновниця фотошколи "Момі" та модель. Психолог та фотограф.  Дві години спілкування про тривалу витримку – і не тільки з фотоапаратом в руках.

Місце – Urban Space 100. Початок о19.00. Вхід вільний.

Захопитися справжньою силою

Фінал Кубку Буковелю з фрі-файту наживо – сьогодні, 10 березня. Серйозна подія, яку організовує ліга PFU Professional Fight Union.

2Стійкість духу, краса техніки, демонстрація сили та волі до перемоги – ось чим здивують і захоплять учасники турніру. 

Цей турнір, анонсують організатори, збере тільки найкращих бійців попередніх турів, улюбленців публіки. Влаштують бій-реванш, рейтингові бої, міжнародні бої. Та відразу три поєдинки за право володіти поясом Чемпіона – у вазі до 57 кг, до 70 кг та 84 кг. Найгострішою боротьба за пояс очікується у вазі 84 кілограми.

Місце – РЦ "Бука". Початок о 20.00. Квитки – (0342) 59-54-44

Пуститися берега з Андруховичем

Без сумніву, це подія весни у Франківську. "Безкінечна подорож, або Енеїда" від Юрія Андруховича відбудеться сьогодні, 10 березня, у публічному просторі "Промприлад. Реновація".

3Мультимедійний колаж з літератури, фото, відео, живопису та анімації працює майже рік. Вперше його представили на відкритті "Книжкового арсеналу" в Києві. Відтоді проект вдосконалюється. У франківській версії з’являться новий текст Юрія Андруховича, нові герої і нова музика.

Механізм мандрівки: Юрій Андрухович читає власні вірші й фрагменти есеїв та вірші, що резонують з поемою Івана Котляревського, а також уривки з самої "Енеїди". Власне, вони й стали початком цієї "безкінечної подорожі". Марк Токар і Віктор Новожилов озвучують її то бароковою музикою, то гострою бітовою електронікою, іноді вдаючись і до мінімалізму. Оля Михайлюк, яка є режисеркою проекту, разом з VJ group CUBE створює візуалізацію на основі фото сучасної Полтави (такої ж милої і провінційної, як за часів Івана Котляревського), ілюстрацій "Енеїди" різних років, зображень Дідони й Енея у ренесансному та бароковому живописі та авторської анімації. 

Місце – Промприлад, 3-й поверх, вхід з вулиці. Початок о 19.00. Вартість квитків 60 грн. На вході – 80 грн. Придбати квитки можна он-лайн 

Зробити свою шафу кольоровою

В неділю, 11 березня, у Франківську пройде весняна модна тусівка "Кольорова шафа". Яскрава подія для стильних людей нашого міста – така собі суміш гаражного розпродажу і ярмарку hand made.

4Протягом дня, крім продажу чи купівлі, можна відвідати різноманітні майстер-класи чи послухати лекції про моду, стиль, візаж, колористику і багато іншого.

Реєструватися потрібно майстрам та стилягам, які продають свій одяг. Для цього потрібно написати організаторці  Diana Pernerovska

Місце – публічний простір ВДОМА. Початок о 12.00. Для решти вхід вільний.

Порівняти вартість життя і грошей

Фільм "Усі гроші світу" – це не лише динаміка детектива, а й спроба спонукати глядачів порозмислити після сенансу. Стрічка із позначкою "16 плюс". Детективна історія – історія одного з найгучніших скандалів XX століття.

5У Римі злочинці в масках викрадають онука Жана Пола Гетті  найбагатшої людини світу, відомого своєю маніакальною скупістю. Фільм заснований на реальних подіях, що відбулися в 1973 році. Пол Гетті, був найбагатшою людиною світу в 19571976 роках. Був викрадений його онук, Пол Гетті III, що вів богемне життя. Протягом п'яти місяців Гетті-старший відмовлявся платити викуп 17 мільйонів доларів, пояснюючи: "У мене чотирнадцять онуків, якщо я сьогодні заплачу один пенні, тоді у мене буде чотирнадцять викрадених онуків".

Щоб примусити його до поступливості, викрадачі прислали Гетті відрізане вухо онука разом з плівкою. Після цього мільярдер все-таки виділив кошти на викуп. Але – тільки 2,9 мільйона доларів, 700 тисяч з яких він позичив своєму синові під 4 відсотки річних. Коли онук зателефонував дідові, щоб подякувати йому, той відмовився підійти до телефону. Пол Гетті III був настільки травмований подією, що пристрастився до наркотиків, через які рано втратив слух і зір. Протягом багатьох років прикутий до інвалідного візка, він помер 5 лютого 2011 року в віці 54 років.

Місце – кінотеатр "Люм’єр", початок сеансів о 16.30 та 18.30. Вартість квитків – від 60 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: