fbpx

Покращення тривало недовго: з меню у франківському пологовому знову зникли м'ясо і салати. ФОТО

Суспільство 13:54, 11.05, 2018

Після публічних скарг жінок на жалюгідне харчування у міському перинатальному центрі приблизно тиждень тому меню значно покращало. Однак зміни виявилися нетривалими: жінки повідомляють, що м'ясо та салати зникли знову.

Про це повідомляє франківчанка Діана Жученко, яка й порушила проблему харчування породіль та вагітних у міському пологовому, спровокувавши жваве обговорення в соцмережах. Жінка зараз перебуває у відділі виношування вагітності франківського перинатального центру. 

Після публікацій фото з двома скибками хліба та горнятком чаю, яке отримували жінки на сніданок, директор перинатального центру Сергій Стефанко, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та начальник міського управління охорони здоров'я Марія Бойко пояснювали ситуацію браком коштів, але пообіцяли допомогу від міста. Вже за кілька днів після обіцянок у меню пологового з'явилися масло на сніданок, салати та м'ясо – тефтелі й котлети – на обід. До цього жінкам м'ясо давали не частіше разу на тиждень  50-100 г курятини на особу. 

Жінки сподівалися, що зміни на краще стануть постійними. Руслан Марцінків відвідав пологовий, де освятили новий апарат УЗД, і пообіцяв, що міська влада виділить 10 млн грн на ремонт палат та буде оновлювати обладнання центру.

Втім, за кілька днів у харчуванні жінок все повернулося до старого: від покращення лишилося тільки масло на сніданок. 

1

Обід в перинатальному центрі: м'ясні страви і салати знову зникли з меню. Фото Діани Жученко. 

"Ми, матері, щиро вдячні за любов до нас п. Марцінківу… Та чи це точно любов? По всьому Франківську білборди про любов до нас, матерів… І на противагу максимальні зміни у пологовому будинку м. Івано-Франківська: другий сніданок та обід  м'ясо, як і салати, знову зникли. Вагітні, поступаючи вночі до пологового, до 8 ранку не мають жодного ковтка питтєвої води! (Не передбачено, нічого не працює) Перша допомога обезболення не надається! Всі аптеки в пологовому вночі закриті. Певно, в нашому рідному місті так потрібно піклуватись про найрідніших…"  написала Діана Жученко. 

2

Нагадаємо, що з субвенції, яку міський перинатальний центр отримує з держбюджету, та з коштів міського бюджету (150 тис. грн цього року) на харчування пацієнток передбачено 19,25 грн на день на особу. Цього має вистачати на 4 прийоми їжі.  

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: