fbpx

Поки що бойовики дотримуються режиму "тиші", – Порошенко

Суспільство 13:58, 01.09, 2016

Станом на 12:05 четверга, 1 вересня, режим припинення вогню на Донбасі дотримується.

Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи перед студентами університету "Київський політехнічний інститут" у Києві, пише УП.

"Цей режим дотримується, на фронту не стріляють. За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї, неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометів", – сказав він.

"Дай Боже, щоб були імплементовані безпекові компоненти мінських угод, щоб забезпечувався режим припинення вогню, щоб були відведені артилерія, танки – краще, на територію Російської Федерації, за український кордон", – додав президент.

"Дай Боже, щоб були звільнені українські заручники, які незаконно утримуються в тюрмах Російської Федерації і у в’язницях на окупованій території", – продовжив він.

"Дай Боже, щоб був безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової групи ОБСЄ. Щоб були створені всі необхідні безпекові умови для запровадження політичного пакету мінських угод", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що ключова умова забезпечення миру на Донбасі – це "409 кілометрів і 300 метрів неконтрольованого кордону з Російською Федерацією, які мають взяти під контроль спочатку представники озброєної поліцейської місії ОБСЄ, потім до них приєднаються українські силовики і прикордонники".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: