fbpx

Поліцейські перекрили наркотрафік Івано-Франківськ – Торецьк. ФОТО

Суспільство 12:05, 31.01, 2017

Злочинна група налагодила постачання із Прикарпаття до прифронтового Торецька особливо небезпечного наркотичного засобу – опію з наступним його збутом на території Донеччини. Поліцейські з Управління протидії наркозлочинності обласного главку задокументували їх "діяльність", зібрали потужну доказову базу провини усіх учасників, трьох із них наразі заарештовано.

В середині 2016 року була отримана інформація про збут наркотичних засобів на території одного з міст на півночі області та розгорнуто комплекс слідчо-оперативних заходів. Під час перевірки з’ясувалося, що канал поставки речовини для виготовлення "дози" налагоджено з Заходу України, а участь у ньому беруть зловмисники віком від 35 до 50 років.
Історія створення групи наркозбувальників розпочалася рік тому, коли основний фігурант виїхав на проживання до Івано-Франківська. Там він знайшов місце придбання макової соломки і розробив план реалізації опію на території Донеччини. Для участі у злочинній схемі він залучив двох товаришів з Торецька. Наркосировину чоловік самотужки переробляв у концентрат, який потім пересилав до Дружківки, куди виїжджали його поплічники, щоб забрати товар. 
Зловмисники готували опій та збували його за ціною 100-120 гривень за 1 мілілітр. Варто відзначити, що з однієї партії вони отримували до 200 мілілітрів готового наркотику, а посилку від івано-франківського "колеги" забирали в середньому раз на тиждень. Гроші від продажу опію товариші з Донеччини використовували для подальшого придбання "зілля", а решту ділили навпіл. 
Близько півроку тривала робота оперативників з документування всього ланцюжка наркотрафіку. Для затримання зловмисників та проведення обшукових заходів було залучено співробітників кількох підрозділів поліції Донеччини, таких як управління протидії наркозлочинності ГУНП в Донецькій області, управління карного розшуку та слідчого управління. 
Одночасно у двох містах України за 4 адресами було проведено обшуки, під час яких вилучено банківські картки, мобільні телефони, підроблені паспорти, за допомогою яких відбувалося відправлення та отримання концентрату макової соломки, а також готовий опій, 1 кілограм продуктів маку, прилади для виготовлення опію ацетильованого.
Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 307 "Незаконний збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб", за що передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Торецьким міським судом трьом підслідним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: