fbpx

Поліцейські вилучили у 32-річного франківця гранату, пістолет та наркотики. ФОТО

Суспільство 10:12, 31.12, 2015

Працівниками територіального управління департаменту протидії наркотиків національної поліції України проводяться заходи з метою мінімізації потрапляння в незаконний обіг наркотичних речовин в період новорічних свят.

Так, 30 грудня 2015 року спільно з працівниками слідчого управління ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області за місцем проживання 32-річного мешканця обласного центру в ході проведення санкціонованого обшуку вилучено близько 150 грам фасованої в окремі пакети та підготовленої до реалізації психотропної речовини "амфетамін" (більше 1000 доз); бойову гранату РГД-5 з запалом, тротилову шашку вагою 200 грам, пістолет Макарова травматичної дії, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Окрім того, в гаражному приміщенні, яке використовував зловмисник, виявлено та вилучено 150 грам марихуани – висушене суцвіття конопель. Вартість одного грама на чорному ринку становить 200-220 гривень.

Як повідомив начальник першого територіального управління підполковник поліції Роман Мицак, на даний час проводяться першочергові слідчі дії з метою повного та всебічного документування протиправної діяльності затриманої особи, встановлюється мета зберігання вибухових предметів та його причетність до вчинення інших злочинів.

За такі дії правопорушнику загрожує відповідальність за вчинення злочинів, передбачених ст. 307 ч. 2, 263 ч. 1 Кримінального кодексу України, згідно з якою наступає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5-ти до 10 років, з конфіскацією майна. Наразі стосовно зловмисника вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: