fbpx

Поліція – не добра фея, яка все зробить: франківців просять не зловживати дзвінками на "102"

Суспільство 09:27, 15.11, 2017

На вулицях Івано-Франківська поменшало патрульних та поліцейських автомобілів.

"Це тому, що люди йдуть в інші підрозділи чи ближче до дому. Зрештою, просто звільняються, нехай і небагато. А викликів не менше. Виклики різні. Ми дякуємо громаді міста за довіру. Але є виклики, які жодного стосунку до патрульної поліції не мають. А ми реагуємо. Їдемо, шукаємо заявників, слухаємо, пояснюємо, що краще зробити. А це час. Час, який дуже дорогий. Бо на черзі – ще виклики. Так, вони на черзі, бо опрацьовувати їх нема кому",  написав у Фейсбуці в. о. начальника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк.

"Якщо горить вогонь, то допоможуть рятувальники, прорвало трубу  комунальники і так далі. Лежить людина  викличте швидку,  радить Сердюк.  Звісно, поліцейські приїдуть, оглянуть і навіть нададуть невідкладну домедичну допомогу, та все одно викличуть медиків".

Він зазначив, що у поліції не ділять мешканців на групи, але виклики сортують.

"Грабежі, бійки, погрози  пріоритет. Бо ми стоїмо на захисті. Тому першочергово опрацьовуємо саме їх. Поліція  не добра фея, яка все зробить. Так, ми сервісна служба, але нам треба об'єднуватись і будувати свідоме громадянське суспільство, спільно. Де кожен робитиме свою роботу для спільної мети",  зазначив Сердюк.

Він також нагадав, що триває набір до лав патрульної поліції. Заявку можна заповнити тут>>>.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: