fbpx

До суду передали справу банди, яка у Коломиї тримала у рабстві 32 людей

Суспільство 16:49, 15.03, 2019

Резонансну справу щодо шістьох жителів Маріуполя, які впродовж двох років утримували в нелюдських умовах 32 людей, серед яких троє малолітніх, спрямовано слідчими до суду. Йдеться про псевдореабілітаційний центр у Коломиї.

Резонансну справу щодо шістьох жителів Маріуполя, які впродовж двох років утримувала в нелюдських умовах 32 людей, серед яких троє малолітніх, спрямовано слідчими до суду, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

У ході досудового розслідування працівники поліції встановили, йдеться у матеріалах справи, що маріупольці, діючи за попередньою змовою, з метою незаконного швидкого збагачення під виглядом надання реабілітації хворим від наркотичної та алкогольної залежності організували на території міста Коломиї та Коломийського району декілька закладів закритого типу. Так звані реабілітаційні центри розмістили у приватних домоволодіннях, які взяли в оренду.

З метою прикриття злочинної діяльності зареєстрували в Коломиї благодійну організацію.

Так звані реабілітаційні центри були призначені для тривалого чи короткострокового утримання алко- та наркозалежних осіб, з обмеженням їх особистої свободи, а саме – позбавлення права на самостійне залишення цих закладів, позбавлення звичайного повноцінного харчування, нелюдського та такого, що принижує гідність поводження, а також подальшого використання їх уразливого стану, хворобливого стану через вживання наркотичних засобів, спиртних напоїв.

Відтак відбувалася трудова  експлуатація утриманців впродовж 2017-2018 років.  

З жовтня 2017 року по вересень 2018 року  зафіксовано 12 фактів, де підозрювані, підшукуючи алко- та наркозалежних осіб в місті Івано-Франківську, а також в місті Коломиї, всупереч їхній волі, примусово садили їх в автомобіль, перевозили та незаконно поміщали у створені заклади закритого типу.

Людей утримували протягом тривалого часу, позбавляючи волі, при цьому забирали документи.

Три факти, де підозрювані повідомляли родичам алко- та наркозалежних осіб недостовірну інформацію про характер та методику реабілітації, замовчуючи відомості про закриті умови, недостатній раціон харчування. При цьому отримували від родичів грошові кошти за так зване лікування.

Крім того, за цей час було зафіксовано 5 фактів, коли підозрювані, незаконно позбавивши волі потерпілих, завербували їх, досягнувши з ними добровільної згоди на подальшу трудову експлуатацію.

Потерпілі безоплатно працювали на замовлення на підсобних роботах в приватних домоволодіннях, а також на підприємствах Коломиї та Коломийського району, за що підозрювані отримували грошові кошти.

В ході досудового розслідування слідчими суддями за клопотаннями слідчого, погодженими прокурором прокуратури Івано-Франківської області, всім 6 підозрюваним було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: