fbpx

Франківські патрульні спростовують, що поліція розпочала спецзаходи проти автомобілів на єврономерах

Суспільство 17:59, 14.07, 2017

Автомобілі на іноземній реєстрації не привертають особливої уваги поліцейських, стверджують у патрульній поліції Івано-Франківська.

Як повідомляє портал “Автон’юз“, джерело в патрульній поліції Києва розповіло, що надійшла рознарядка евакуювати автомобілі з іноземною пропискою під будь-яким приводом – за неправильну парковку в тому числі. Все для того, щоб з’ясовувати особу власника та законність увезення авто в Україну. Таким чином хочуть створити хоч якусь базу “іноземців”.

“Вказівки приділяти особливу увагу іноземним автомобілям є, але перевіряти і зупиняти їх ми можемо на тих же умовах, що й інші авто. У свій час був наказ, і на в’їздах до Києва стояли патрульні і перевіряли документи у всіх, хто в’їжджає авто з іноземними номерами. Але через два тижні сказали все припинити. Ці авто – головний біль для всіх патрульних, які чергують на дорогах в місті. Мало не кожне третє ДТП сьогодні відбувається за участю машини з іноземною пропискою. Бази на них немає, і це ускладнює роботу – встановити, кому належить авто, неможливо. Залишений на місці злочину такий автомобіль – це кінці у воду”, – розповіли патрульні на умовах анонімності.

В Івано-Франківську таку інформацію спростовують. Як пояснив прес-секретар патрульної поліції міста Микола Гурак, автомобілі на іноземній реєстрації зупиняють на тих самих підставах, що й вітчизняні – виключно за порушення правил дорожнього руху та за ст. 35 ЗУ “Про Національну поліцію” (вказані причини зупинити авто на дорозі – ред.)

Документи, які при цьому перевіряють, для “іноземців” аналогічні тим, які мають бути в українських водіїв. “Можливо, водії так вважають, але принаймні в Івано-Франківську патрульна поліція не виловлює машини на єврономерах. Ми не порушуємо закон. Можемо сказати, що патрульні міста не отримували такої вказівки”,  сказав Гурак.  

За його словами, автомобілі не мають права вилучати в принципі. “Склали протокол за порушення – і водій поїхав собі далі”, – ілюструє принцип роботи прес-секретар патрульної поліції.

“Ми не маємо можливості перевірити, коли водій перетнув кордон. Максимум, що можемо зробити,  на митницю зателефонувати і у випадку порушення запросити водія на митницю. Він може погодитися, але далі буде діяти на власний розсуд”,  пояснив Гурак. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: