fbpx

Поліція виявила 172 "тітушок" в Краковці 10 вересня та склала адмінпротокол на їхнього організатора

Політика 13:32, 04.10, 2017

Поліція виявила несанкціонований масовий захід 10 вересня в пункті пропуску Краковець та доставили до відділку 172 людини для опитування та встановлення анкетних даних.

Про це повідомили у головному управлінні Національної поліції Львівської області на звернення народного депутата, члена Ради партії РУХ НОВИХ СИЛ Юрія Дерев'янка.
 
В поліції підкреслили, що о 15.13 в Яворівський відділок надійшло повідомлення про те, що близько 10.00 неподалік Краковця було виявлено групу осіб в кількості близько 150 чоловік, які почали рухатись колоною до пункту пропуску Краковець.
"Встановлено, що дані громадяни прибули до пункту пропуску з метою висловити протест проти приїзду на територію України Михайла Саакашвілі. Про проведення масового заходу вказаною групою громадян органи місцевого самоврядування та виконавчої влади не повідомлялись", – зауважили в поліції.
У відповіді також підкреслили, що під час перевірки цих людей в більшості з них не виявилось документів, які могли б посвідчувати особу.
"Тому останніх у кількості 172 чоловік запрошено та поступово починаючи з 12.30 год. доставлено в Яворівський ВП ГУНП у Львівській області для уточнення анкетних даних та опитування",  повідомили в документі.
На організатора несанкціонованого масового заходу складено протокол з вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185-1 КУпАП (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій  ред.).
У поліції також відмітили, що 10 вересня 2017 року поблизу пункту пропуску "Краковець" партія РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі проводила мирні масові заходи у формі зборів громадян на підтримку недопущень порушень прав людини та громадянина.
"Також за Вашої участі відбулась зустріч з виборцями із встановленням наметів, з монтуванням сценічного обладнання та використанням звукопідсилюючої апаратури",  нагадали в поліції Юрію Дерев'янку.
1
2
Нагадаємо, під час акції на підтримку повернення Михайла Саакашвілі в Україну біля пункту пропуску Краковець з'явились тітушки, які поводили себе агресивно, приховували обличчя, погрожували активістам, мали при собі холодну зброю.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: