fbpx

Політична партія "ВОЛЯ" підтримує ініціативи, які стосуються зміни виборчої системи. ВІДЕО

Політика 16:47, 04.04, 2017

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко на мітингу під Верховною Радою 4 квітня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба партії "ВОЛЯ".

"Ми вважаємо, що найголовніше – це боротися не з наслідками, а боротися з причинами", – заявив Юрій Дерев'янко. Він вважає, що корінь увсіх бід полягає в тому, що влада використовує свої повноваження для збагачення, а не для захисту наших громадян.

"Ми бачимо, що сьогодні влада робить все, щоб через те, щоб через тарифи, абонентську плату, віджимання різних бізнесів відстоювати не інтереси виборців, а в першу чергу олігархів", – заявив Дерев’янко.

"Головний ключ до формування справедливої влади, правильної влади є закон про вибори", – переконаний нардеп.

Дерев’янко зауважив, що новий закон про вибори:

1.  Знищить політичну корупцію, оскільки влада формуватиметься за відкритими партійними списками.

2.  Він має ввести заборону на політичну рекламу під час проведення виборів, в першу чергу телевізійну рекламу. "Сьогодні відбувається змагання не ідей, не переконань, не хороших кандидатів, а змагання грошей", – зазначив парламентар.

"Має бути пропорційна система з відкритими списками, яка руйнує мажоритарку, де за самовисуванцями ховаються колишні регіонали, колишні представники олігархів, які вже продемонстрували, як вони вміють відстоювати їхні інтереси і обкрадати українців", – сказав нардеп.

"Закон про вибори буде гарантувати, що зміниться Верховна Рада, яка буде відстоювати інтереси українців, обере уряд, уряд сформує всіх чиновників, починаючи від голів обласних державних адміністрацій, всіх комітетів, всіх агентств, всіх заступників", – вважає парламентар.

Він додав, що тільки в такій вертикалі і в такій послідовності запрацює антикорупційне законодавство, яке було створено.

Дерев’янко закликав усіх присутніх на мітингу пояснювати про це своїм друзям, знайомим і родичам.

"Якщо під Верховною Радою нас набереться 3-5 тисяч людей, ми зможемо домогтися того, що закон про вибори буде змінений не під вибори, а під інтереси людей, під інтереси України, щоб наше майбутнє, майбутнє наших дітей було зовсім інше", – підсумував депутат.

У акції, яка проводиться кожного вівторка під час сесійного тижня, взяли також участь народні депутати, представники громадського об’єднання "Хвиля" Віктор Чумак та Наталя Новак, нардеп, представник "Демальянсу" Сергій Лещенко та представники інших демократичних сил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: