fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Економіка
  • Польща, Угорщина, Румунія: Прикарпаття бере участь у трьох міжнародних програмах з транскордонного співробітництва

Польща, Угорщина, Румунія: Прикарпаття бере участь у трьох міжнародних програмах з транскордонного співробітництва

Економіка 20:21, 17.06, 2016

В рамках Європейського інструменту сусідства Україна планує прийняти участь у трьох програмах транскордонного співробітництва.

Про це йшла мова в ході сьогоднішньої наради-семінару в Івано-Франківській обласній раді, повідомляє прес-служба.

Як зауважила консультант відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій, проектної діяльності виконавчого комітету обласної ради Мар’яна Грабас, заплановані три проекти прикордонного співробітництва, в яких візьмуть участь західні області України,  в тому числі й Івано-Франківська область.

"Так, в програмі "Польща – Білорусь – Україна” Львівська, Закарпатська, Волинська області будуть основними регіонами, а Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська – прилеглими. Бюджет цієї програми складає 165 млн 498 тис. 253,6 євро. Мінімальне співфінансування – 10% від вкладу ЄС", – доповіла Мар’яна Грабас.

Пріоритети Програми  промоція місцевої культури та охорона історичної спадщини; покращення доступності регіонів, розвиток надійного та стійкого до кліматичних впливів транспорту, комунікаційних мереж і систем; спільні виклики у сфері безпеки; покращення управління кордонами та охорона кордонів, управління безпекою, мобільністю та міграцією.

Що стосується програми транскордонного співробітництва "Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна", то її бюджет – 73 млн 952 тис. євро. Мінімальне співфінансування – 10% від суми вкладу ЄС.

Території, які будуть задіяні в цій програмі: Івано-Франківська, Закарпатська області (основні регіони), Чернівецька область – прилеглий регіон.

Пріоритети програми  сприяння місцевій культурі та збереження історичної спадщини; охорона навколишнього середовища, пом’якшення наслідків зміни клімату; покращення доступності регіонів, розвиток надійного та стійкого до кліматичних впливів транспорту, комунікаційних мереж і систем; спільні виклики у галузі захисту і безпеки.

Програма "Румунія – Україна": бюджет – 60 млн євро, мінімальне співфінансування – 10%.

Території  Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька та Одеська області (всі основні).

Пріоритети програми  підтримка освіти, досліджень, технологічного розвитку та інновацій; промоція місцевої культури та охорона історичної спадщини; покращення доступності регіонів, розвиток транспортних та комунікаційних мереж і систем; спільні виклики у галузі захисту і безпеки.

Як доповіла консультант відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій, проектної діяльності виконавчого комітету обласної ради Наталя Гасюк, в Івано-Франківській області вже запланована низка інвестиційних проектів з кількома європейськими країнами.

"Зокрема, з Прикарпаттям готові співпрацювати Франція, Італія, Норвегія, Швейцарія. Крім того, на території Івано-Франківської області знаходяться дві пам’ятки ЮНЕСКО, у зв’язку з чим запланований проект щодо збереження цієї спадщини", – розповіла Наталя Гасюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: