fbpx

Альбом-путівник польським Станіславом презентували в Івано-Франківську

Суспільство 18:59, 01.03, 2019

У Центрі польської культури і європейського діалогу в Івано-Франківську польська журналістка Беата Кост презентувала альбом "Станіславів. З життя міста".

"Моїм задумом було показати місто на коротенькій прогулянці – максимум один день. З моїх спостережень турист надовше не затримується у Франківську. Тому я хотіла напрацювати таку коротеньку "прогулянку", – розповідає Беата.

У книзі 20 розділів, у яких описані театр, пам’ятник Адаму Міцкевичу, родина Потоцьких та інші історичні особистості та місця, пише Sotka.Life.

Жінка вперше потрапила до Івано-Франківська ще понад 10 років тому і тоді не знала про нього нічого. Інформацію про місця та історію треба було десь шукати, а місто так полюбилося та зацікавило, що вона вирішила зібрати усе, що може стати в нагоді польським туристам.

Працювала зі старою станіславівською пресою, книжками та історичними працями, які зберігаються в архівах: "З цих моїх власних пошуків і з’явилася ця книжка", – згадує Беата Кост.

Сучасне місто та зміни, які відбуваються у ньому, не лякають журналістку. Вона переконана, що, наприклад, поява нових будівель не шкодить історично-архітектурній спадщині і свідчить про розвиток і звичайний хід історії у сьогоденні.

"Я дуже люблю стару частину Станіславова. Я не дивлюся на місто так, що тут щось побудували нове – і це погано. Місто розвивається, це нормально. Люди інші, і кожен залишає за собою щось, і так місто прогресує. Це справжня стежка історії міста", – додає Беата.

Довідково:

Беата Кост – польська журналістка зі Львова. Впродовж багатьох років пише статті про історію міста і колишніх польських воєводств, в тому числі Станіславівського. Авторка виставок, міських теренових ігор та книжок.

На сьогодні видала Львівський альбом, ідея якого виникла разом із акцією "Світло пам’яті для Личаківського цвинтаря", а також "Жінки зі Львова", у якій презентувала розповіді про знаних акторок, великих співачок, ідейних вчительок і статечних аристократок. В рамках популяризації давньої львівської традиції та історії вона веде сторінки в соцмережах "Львівський альбом" і "Жіночий Львів".

У співпраці з Центром польської культури і європейського діалогу в Івано-Франківську з’явився альбом її авторства "Станіславів. З життя міста".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: